Linecké cukroví

Kdo by neznal klasiku všech Vánoc - Linecké cukroví ideálně s rybízovou marmeládou ..je to klasika ,která nesmí na slavnostním stole ani v nejmenším chybět, nebo snad sledování Mrazíka by se neměla sledovat jinak než s talířem domácího cukroví ,kde převládá linecké. Letos jsem se rozhodla pro pidi změny v naší již zaběhlé klasice a dopřát mu vzpruhu v podobě Amaretta :) A letos žádná kolečka,ale sladká srdíčka ...Navíc jsou měkká už za týden.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience na dvojitou dávku:
  • 6 žloutků
  • 160 g moučkového cukru
  • 380g změklého másla
  • 3 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 600 g hladké mouky
  • 100 g na jemno mletých mandlí (půl napůl oloupané a neloupané mandle dodají lineckému daleko lepší chuť)
  • hladká mouka na vál
  • kvalitní rybízová marmeláda
  • likér Amaretto (nebo jiný likér, který máte rádi, ideálně s vůní ořechů nebo kávy)
  • moučkový cukr na posypání

Postup

1
Všechny suroviny kromě marmeládya likéru smícháme do hladkého lesklého těsta, které dáme minimálně na hodinu do lednice, bude se tak lépe s těstem pracovat. Pak už jen vyválíme a vykrájíme srdíčka, polovinu ještě obohatíme o malé kolečko, vypadá tak cukroví mnohem zajímavěji,když bude mít marmeláda kudy vykukovat. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C do lehkého zezlátnutí.
2
Když cukroví dokonale vychladne, slepujeme ho k sobě marmeládou smíchanou s trochou Amaretta. Já zvolila babiččinu směs červeného rybízu a černého, Amaretto do něj dokonale zamícháme a množství je jen a jen na Vaší chuti. Uvidíte jak změna ve formě poloviny neoloupaných mandlí a mandlového likéru pozvedne již tak skvělé cukroví ještě výš :)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Česneková cizrna se zeleninou a krémovou polentou

Zdravé datlové tyčinky

Špaldové palačinky s mozzarelou a bazalkovým pestem

Meringue kisses – sněhové pusinky

Asijský salát s tofu

Babiččina sekaná

Panna cotta s lesním ovocem

Halloweenský perník

Špagety s rajčatovou omáčkou a žampiony

Maliny v bezinkovém želé

Mléčný koláč – tradiční jihoafrický dezert

Vývar s pohankovou jíškou