Banánový chlebíček

Jednoduchý recept na známý banánový chlebíček neboli banana bread. Výborný jako snídaně, svačinka nebo na cesty pro všechny milovníky banánu.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1 hrnek ovesné mouky (pokud nemáme, dáme 2 hrnky celozrnné mouky)
  • 4 zralé banány
  • ¾ hrnku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • ½ hrnku oleje
  • ½ hrnku mléka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička vanilkového extraktu½ lžičky mleté skořice50 g najemno nalámané čokolády, ideálně 80% a víc
  • hrst rozinek (nemusíme přidávat, podle chuti)

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem. Přidáme mléko a olej, přimícháme sypké suroviny.

3

Banány rozmačkáme vidličkou na kaši a vmícháme do těsta.

4

Nakonec vmícháme rozinky a kousky čokolády.

5

Směs přesuneme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy na biskupský chlebíček a vložíme do trouby.

6

Pečeme 50-55 minut a před koncem pečení překontrolujeme dřevěnou špejlí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Charlotka

Kari quinoa s pečenou zeleninou | quinoa bowl

Citrónovo – borůvkový dort s andělsky lehkým krémem

Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Krůtí prsíčka na víně se špenátem

Veganské lívanečky s borůvkovým žahourem

Kuskus s hráškem a žampiony

Šopský salát

Krémové těstoviny s ricottovou omáčkou a česnekem

Bramborový salát s rukolou

Domácí Baileys – snadněji už to nejde

Zapékané topinky s houbami, sýrem a tymiánem