Ježci s lískovým oříškem

Ježci s lískovým oříškem

Ingredience na 10 porcí

  • 35 dkg hladké mouky
  • 20 dkg másla
  • 5 dkg cukru krupice
  • 1 žloutek
  • lískové oříšky (dle potřeby)

na dozdobení:

  • kokos + čokoláda (dle potřeby)

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Z mouky, změklého másla, cukru a žloutku vypracujeme těsto, které necháme v lednici chvíli odpočinout. Poté do malého kousku těsta vložíme oříšek a uděláme kuličku, a poté vytvarujeme čumáček do špičky. Dáme péct do zlatova.

2

Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Uděláme oči a čumáček (dělám to párátkem).

Mohlo by vás zajímat: Cukroví, Pro začátečníky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře