Ježci s lískovým oříškem

Verča

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 35 dkg hladké mouky
  • 20 dkg másla
  • 5 dkg cukru krupice
  • 1 žloutek
  • lískové oříšky (dle potřeby)

na dozdobení:

  • kokos + čokoláda (dle potřeby)

Postup

1

Z mouky, změklého másla, cukru a žloutku vypracujeme těsto, které necháme v lednici chvíli odpočinout. Poté do malého kousku těsta vložíme oříšek a uděláme kuličku, a poté vytvarujeme čumáček do špičky. Dáme péct do zlatova.

2

Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Uděláme oči a čumáček (dělám to párátkem).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nejčokoládovější dort na světě, jen ze 3 ingrediencí

Pečené baby karotky s česnekem a parmazánem za 30 minut

Recept na domácí milky way – zdravější i chutnější

Bezlepkové kaštanové marokánky se zázvorem

Krkovice na medu a hořčici

Svatomartinská husa, bramborový knedlík a jablkové zelí

Salát z quinoy, rajčat a rukoly

Večeře takřka bez sacharidů? Zkuste tento vynikající zapečený květák se sýrem, slaninou a cibulkou

Rychlá snídaně z jedné pánve

Sojové výpečky se zelím (vegan)

Kuřecí prsa plněná dýňovou nádivkou

Smetanový čokoládový dort s arašídy