Ježci s lískovým oříškem

Verča

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 35 dkg hladké mouky
  • 20 dkg másla
  • 5 dkg cukru krupice
  • 1 žloutek
  • lískové oříšky (dle potřeby)

na dozdobení:

  • kokos + čokoláda (dle potřeby)

Postup

1

Z mouky, změklého másla, cukru a žloutku vypracujeme těsto, které necháme v lednici chvíli odpočinout. Poté do malého kousku těsta vložíme oříšek a uděláme kuličku, a poté vytvarujeme čumáček do špičky. Dáme péct do zlatova.

2

Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Uděláme oči a čumáček (dělám to párátkem).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Okouzlující zdobení dortu pomocí vykrajovátek – recept a videonávod

Krémový cheesecake s čokoládovou krustou, karamelem a smetanou

Video: Boston cream pie – dort s vanilkovým žloutkovým krémem a čokoládovou polevou

Jarní kuřátko plněné špenátovou nádivkou

Vánoční cukroví – křehké mandlové rohlíčky

Skvělá pravá italská pizza na tři způsoby

Pečený tvarohový koláč

Květákové kari s rýží

Kurkumou barvená vejce s jogurtovou náplní a pažitkou

Smoothie z melounu, kiwi a chia

Dýňový koláč

Švestkový koláč s lískovými ořechy