Snadné domácí chipsy téměř bez oleje

Vynikající a rychlá svačina nebo chroupání ke knížce a filmu. S minimem tuku a dochucené přesně podle vaší chuti. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Postup

Krok 1

Nakrájejte brambory na velmi tenké plátky. Ideálně použijte kráječ.

Snadné domácí chipsy téměř bez oleje


Krok 2

Plátky v míse zakapejte olivovým, či jiným olejem a promíchejte. Poté plátky v jedné vrstvě vyskládejte na talíř. Lehce osolte. Můžete posypat libovolným kořením.

Snadné domácí chipsy téměř bez oleje

Krok 3

Plátky dejte do mikrovlnné trouby na nejvyšší stupeň a pečte 2 až 3 minuty. Délka se liší na výkonu vaší trouby a tloušťce plátků. Poté plátky opatřeně otočíme a pečeme další 2 až 3 minuty, nebo dokud nezezlátnou a nejsou křupavé.

Snadné domácí chipsy téměř bez oleje

Krok 4

Vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout. Nebojte i chladné budou krásně křupavé. 🙂 Opakujte kolikrát jen budete chtít.

Snadné domácí chipsy téměř bez oleje


Upečte si jich kolik jen chcete, protože jsou zcela neškodné. Jsou stejně návykové, jako klasické chipsy, ale oproti nim se netopí v oleji a nerozežerou vám prsty od soli.

K brambůrkům doporučujeme podávat například některý z těchto 5 vynikajících dresinků:

Ingredience

  • 2 brambory (Doporučujeme použít červené brambory)
  • Olivový olej, kokosový olej, či olej dle libosti
  • Sůl
  • Koření dle chuti
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nápoj nesmrtelnosti

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Nepečený dort s rybízem a domácí nutellou

Proteinový koláčik

Pohankové rychlorizoto

Celozrnné dýňové muffiny

Zdravé banánovo-tvarohové kuličky bez pečení a přidaného cukru

Francouzská galette s rebarborou, meruňkami a jahodami

Kokosové muffiny s rozinkami

Vláčné skořicové muffiny z celozrnné mouky s posypkou

Telecí vývar

Hovězí nudličky s čínským celerem s ústřicovou omáčkou