Zapékaná brokolice s houbami a sýrem

Rychlý a navíc opravdu výživný oběd, který skvěle chutná i dobře zasytí. I zatvrzelí odpůrci brokolice se budou divit, jak dobrá může být. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 velké brokolice
  • 480 g penne těstovin
  • 2 lžíce másla
  • 240 g kukuřice z plechovky
  • 300 g krémové houbové omáčky
  • 250 g strouhaného eidamu (či jiného sýra)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky kajenského pepře

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu o velikosti 20 x 30 cm vymažte olejem.

2

Brokolicové růžice natrhejte na menší kytičky. Uvařte těstoviny dle instrukcí na sáčku a na poslední tři minuty přidejte brokolici. Slijte vodu.

3

V rendlíku smíchejte máslo, sůl, pepř a kukuřici. Restujte 5 minut.

4

Přilijte houbovou omáčku a nechte dalších 5 minut vařit. Odstavte z plotny.

5

Těstoviny a brokolici nasypte do zapékací mísy, nalijte houbový mix a dobře vše promíchejte.

6

Na vršek nasypte strouhaný eidam a pečte 20 až 22 minut, nebo dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.

7

Nechte 5 minut chladnout před servírováním.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketová čalamáda

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Krevety se zeleninovým kuskusem

Grilovaná dýně s šalvějí a česnekem

Luxusní zapečené těstoviny s žampiony, sýrem a hovězím

Lehké grilované kuře s koriandrem

Pečené cuketové kuličky s česnekem a rajčatovou omáčkou

Vynikající vepřový řízek s dvěma druhy salátu

Zapečená cuketa s rajčatovou omáčkou marinara

klasicky karbanatek

Klasické karbanátky

Vepřové na rajčatech s cuketou a bazalkou

Rajská omáčka s houskovým knedlíkem