V kastrůlku rozpusťte máslo. Vmíchejte cukr a zahřívejte, dokud se nerozpustí.
Vmíchejte kakao a čokoládu a opět míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Bílky vyšlehejte a pomalu do nich zapracujte hmotu z másla, cukru, kakaa a čokolády.
Vmíchejte ořechy, sezam a nadrcené sušenky.
Formu, ve které necháte čokoládu ztuhnout, vymažte lžičkou oleje. (Silikonovou formu vymazávat nemusíte.)
Hmotu vlijte do formy a zarovnejte. Dejte do lednice vychladit.
Na vychlazenou hmotu rozprostřete rozpuštěnou mléčnou čokoládu.
Před krájením a podáváním opět nechte ztuhnout.
Zdroj: http://najsladjiblog.blogspot.cz/2014/10/fenomenalne-domace-toblerone.html