Pečené krevety v medové marinádě

Pečené krevety v medové marinádě jsou výjimečná pochoutka.

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 20 kusů krevet pro dvě osoby
  • citron
  • med
  • 3 velké stroužky česneku
  • sůl
  • cca 50g másla

Postup

1

Krevety opláchneme pod proudem studené vody a necháme okapat.

2

Zapneme mírný plamen a do hrnce přidáme máslo, necelou lžičku medu, utřené stroužky česneku se solí a šťávu spolu s dužinou z 1/3 citronu.

3

Marinádu necháme pořádně rozpustit a ochutnáme. Pokud se vám zdá málo slaná nebo kyselá dle chuti přidejte danou ingredienci. Omyté krevety vložíme do hrnce a promícháme, necháme vychladnout a poté dáme na pár hodin marinovat do lednice.

4

Předehřejeme troubu na 180 stupňů a poté necháme krevetky cca 20 min péct na pečícím papíru. Nelekněte se, protože med spolu s máslem se rozteče po plechu a med začne časem černat.

5

Krevetky podáváme s čerstvou bagetkou. Nejlépe také se sklenicí dobrého bilého vína a zapálenou svíčkou na stole =))

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

Recept na lahodný čokoládový dort s polevou

Tempeh s červenou cibulí a pórkem

Šťavnaté masové kuličky se sýrovou omáčkou

Osviežujúci ríbezľový koláč

Nízký chléb s restovanými semínky a celozrnnou moukou

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní

Rychlé bezlepkové pečivo bez kynutí

Bezlepková banánová bábovka se zázvorem

Domácí pomazánka z nivy

Fazolový guláš s kukuřičnými placičkami

Quinoa kaše s jahodami, ořechy a sýrem cottage