Božský ořechový dort se 3 druhy krému a pudinkovou šlehačkou

Pokud opravdu chcete uchvátit své hosty, zvolte tento dort. :) Skládá se ze 3 vrstev ořechového korpusu, čokoládového, žloutkového a ořechového krému a je doplněn pudinkovou šlehačkou.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus (rozdělit na 3 díly):

  • 15 bílků
  • 300 g moučkového cukru
  • 90 g mletých ořechů
  • 54 g hladké mouky

Krém:

  • 1 l mléka
  • 15 žloutků
  • 130 g krupicového cukru
  • 80 g polohrubé mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 150 g mletých ořechů + trochu mléka na ořechy
  • 200 g hořké čokolády
  • 1 balení pudinku bez vaření
  • 250 ml mléka
  • 300 ml smetany na šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky

Postup

1

Předehřejeme si troubu na 180°C. Nachystáme si 3 plechy s rozměry 32 x 32 cm a vyložíme je pečícím papírem.

2

Na každý korpus si vyšleháme 5 bílků se 100 g moučkového cukru. Postupně přidáváme 30 g ořechů smíchaných s 18 g mouky. Důkladně promíchanou směs přeneseme na plech a pečeme 25 minut. Tento postup opakujeme i s dalšími 2 korpusy.

3

Na krém si v hrnci smícháme 7 žloutků se 130 g krupicového cukru a 80 g polohrubé mouky. Vaříme za stálého míchání, dokud nám nevznikne hustý krém. Zbylých 8 žloutků si vyšleháme s moučkovým cukrem, v druhém hrnci nad vodní lázní. Měla by nám vzniknout hustá pěna. Poté sundáme z plotny a směs šleháme, dokud krém nevychladne. Postupně do něj vmícháme měkké máslo. Oba žloutkové krémy spojíme.

4

Krém rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu vmícháme ořechy smíchané s trochou mléka - měly by mít kašovitou směs. Do druhého dílu vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Třetí necháme tak jak je.

5

Pudink si nasypeme do mléka a vyšleháme. Ze smetany a ztužovače vyšleháme šlehačku. Obě směsi promícháme.

6

Nyní dort navrstvíme. Vezmeme si jeden plát korpusu, na něj dáme ⅓ šlehačkového krému a čokoládový krém, druhý korpus, 1⁄3 šlehačkového krému, světlý krém, třetí korpus, 1⁄3 šlehačkového krému a ořechový krém. Vrch můžeme ozdobit šlehačkou nebo čokoládovou polevou. Před podáváním vychladíme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuře na citrusech

Horké jablko s kardamonem, skořicí a hřebíčkem

Video: Květák zapečený pod sýrovo-brokolicovou omáčkou podle Jamie Olivera

Hrušky dušené v červeném víně se skořicí, hřebíčkem a badyánem

Nepečený banánovo tvarohový dezert

Estonský kringel

Čtyřvrstvý čokoládový dort (bezlepkový)

Vánoční cukroví – křehká máslová kolečka s vanilkou

Meruňkové muffiny

Pečený hermelín s vlašskými ořechy a malinami

Originální upíří koktejl s malinovou krví

Risotto s červeným vínem