Hrášková polévka s avokádem

Opět další výborná obědová polévka, která vás zasytí. Před nedávnem jsem v časopise zahlédla recept na hráškovou polévku a po pročtení receptu mě zaujala jedna ingredience, a to avokádo. Není to zrovna běžná surovina do polévky, tak jsem si řekla, že to musím vyzkoušet. Výsledná polévka byla však vynikající, rychle hotová, chutná, prostě měla vše, co jsem od obědové polévky potřebovala.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 320 g mraženého hrášku + hrst na ozdobení
  • 130 g avokáda + na ozdobení
  • hrst petrželky
  • hrst kopru +snítka kopru na ozdobení
  • 1 lžíce medvědího česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 ml vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Hrášek necháme rozmrazit. Hrášek společně se všemi surovinami na polévku smícháme, zlijeme vývarem a kromě soli a pepře rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

2

Na závěr dochutíme solí a pepřem a polévku prohřejeme v kastrolu. Hotovou polévku pak dozdobíme nakrájeným avokádem, hráškem a snítkou kopru.

Poznámka

Inspirace: http://www.albert.cz/recepty/hraskova-polevka-s-koprem-a-petrzelkou

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Video: Dokonalý pečený květák bohatě provoněný kořením

Dýňová polévka

Bezlepkové kaštanové marokánky se zázvorem

Čokoládovo-banánový fondán

Bohaté medové řezy se dvěmi krémy a bílkovou polevou

Pohanková kaše

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou

Tvarohová bábovka

Zdravé kakaové wafle

Slaný koláč s kuřecím masem, šunkou a sýrem

Losos v rajčatové omáčce