Postup
Krok 1
Listové těsto nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a rozválejte ho.
Krok 2
Na těsto rozetřete jablečnou náplň, po krajích nechte kousíček volného místa a přiklopte druhým kusem těsta.

Krok 3
V misce rozšlehejte vejce s trochou vody a těsto jím potřete, lehce posypte cukrem.

Krok 4
Pokrájejte těsto na “hranolky” a přeložte na plech vyložený pečícím papírem.

Krok 5
Pečte asi 12 minut na 170°C.

Domácí přesnídávku vyrobíte snadno: Očistěte jablka, přendejte je do kastrůlku, zalijte trochou vody a nechte dusit, dokud nebudou jablka měkká. Můžete trochu přisladit, jablka rozmixujte v mixéru a v případě potřeby přiřeďte trochou vývaru z jablek. Můžete dochutit vanilkou (vanilkovým cukrem, esencí) nebo třeba skořicí.
Na karamelovou omáčku si v pánvi rozehřejte cukr (400g) ve dvou lžících vody, nechte zkaramelizovat. Odstavte z ohně a vmíchejte asi 60g másla, pozor, bude prskat! Nakonec už jen pomaličku vlijte horkou vodu, mléko či smetanu (opět pozor na prskání) podle toho, co máte raději, vraťte na oheň a pečlivě rozmíchejte. Omáčka zhouste po vychladnutí.