Originální jednoduchý dezert – jablečné hranolky s karamelovým dipem

Tento recept na dezert je úžasně jednoduchý, ale zároveň s jistotou ohromí. Upečte si tuto sladkou variantu na hranolky. 🙂 Dvě vrstvy křehounkého listového těsta drží dohromady jablečná náplň.

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Listové těsto nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a rozválejte ho.

Krok 2

Na těsto rozetřete jablečnou náplň, po krajích nechte kousíček volného místa a přiklopte druhým kusem těsta.

Originální jednoduchý dezert - jablečné hranolky s karamelovým dipem

Krok 3

V misce rozšlehejte vejce s trochou vody a těsto jím potřete, lehce posypte cukrem.

Originální jednoduchý dezert - jablečné hranolky s karamelovým dipem

Krok 4

Pokrájejte těsto na “hranolky”  a přeložte na plech vyložený pečícím papírem.

Originální jednoduchý dezert - jablečné hranolky s karamelovým dipem

Krok 5

Pečte asi 12 minut na 170°C.

Originální jednoduchý dezert - jablečné hranolky s karamelovým dipem

Domácí přesnídávku vyrobíte snadno: Očistěte jablka, přendejte je do kastrůlku, zalijte trochou vody a nechte dusit, dokud nebudou jablka měkká. Můžete trochu přisladit, jablka rozmixujte v mixéru a v případě potřeby přiřeďte trochou vývaru z jablek. Můžete dochutit vanilkou (vanilkovým cukrem, esencí) nebo třeba skořicí.

Na karamelovou omáčku si v pánvi rozehřejte cukr (400g) ve dvou lžících vody, nechte zkaramelizovat. Odstavte z ohně a vmíchejte asi 60g másla, pozor, bude prskat! Nakonec už jen pomaličku vlijte horkou vodu, mléko či smetanu (opět pozor na prskání) podle toho, co máte raději, vraťte na oheň a pečlivě rozmíchejte. Omáčka zhouste po vychladnutí.

Ingredience

  • Listové těsto
  • Jablečná náplň-přesnídávka koupená nebo domácí
  • Jedno vejce
  • Hrubý cukr
  • Karamelová omáčka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí prsa na medu s bulgurem, mandlemi a brusinkami

Černé rýžové nudle s cukrem a ořechy

Těstovinový salát s pečenou paprikou

jahodovy kolac s cerstvymi jahodami a zelatinou

Jahodový klasický koláč s čerstvými jahodami a želatinou

Výborné brambory pečené v troubě

Slunečnicové uzly

2 recepty na domácí vaječné koňaky

Recept na vánoční želvičky z pekanových ořechů a čokolády

Nadýchaný čokoládový dort s jahodovo-mátovým tvarohem

Pohankový tatarák

Ananasový koktejl

Paleo makovec