fbpx

Calzone di bietole

Tentokráte jsem připravila plněnou pizzu, neboli calzone. Ač to není mým zvykem nazývat recepty v cizím jazyce, zde to jinak nejde, počeštělá plněná kapsa s mangoldem či jiné výmysly zní až strašidelně.

Calzone di bietole

Ingredience na 2 porce

 
Těsto:

  • 350g italské mouky typu 00
  • 230ml vlažné vody
  • 1g droždí
  • lžíce oleje
  • špetka soli

 
Náplň:

  • svazek mangoldu (cca 500g)
  • 300g sýru ricotta
  • 3 stroužky česneku
  • 100g strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • lžíce másla
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Ve vlažné vodě rozpusťte droždí, mouku osolte a pečlivě s vodou a olejem zadělejte v těsto, nechte vykynout minimálně hodinu. Ideálně si ho připravte o den dříve. (Vždy ho udělám večer a nechám v lednici, kde krásně nakyne. Přibližně čtvrt hodinu před přípravou ho nechám při pokojové teplotě a pak s ním pracuji). Mangold zbavte tuhých stonků, pokrájejte a spařte na lžíci másla.

Calzone di bietole
2

Dochuťte česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Stáhněte z ohně a vmíchejte vejce a oba sýry.

3

Těsto rozdělte na poloviny, každou vytvarujte jako pizzu, poklaďte náplní, překlopte a okraje přitlačte k sobě. Pečte při 250°C asi 20min.

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře