Calzone di bietole

Tentokráte jsem připravila plněnou pizzu, neboli calzone. Ač to není mým zvykem nazývat recepty v cizím jazyce, zde to jinak nejde, počeštělá plněná kapsa s mangoldem či jiné výmysly zní až strašidelně.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 350g italské mouky typu 00
  • 230ml vlažné vody
  • 1g droždí
  • lžíce oleje
  • špetka soli

Náplň:

  • svazek mangoldu (cca 500g)
  • 300g sýru ricotta
  • 3 stroužky česneku
  • 100g strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • lžíce másla
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř

Postup

1

Ve vlažné vodě rozpusťte droždí, mouku osolte a pečlivě s vodou a olejem zadělejte v těsto, nechte vykynout minimálně hodinu. Ideálně si ho připravte o den dříve. (Vždy ho udělám večer a nechám v lednici, kde krásně nakyne. Přibližně čtvrt hodinu před přípravou ho nechám při pokojové teplotě a pak s ním pracuji). Mangold zbavte tuhých stonků, pokrájejte a spařte na lžíci másla.

2

Dochuťte česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Stáhněte z ohně a vmíchejte vejce a oba sýry.

3

Těsto rozdělte na poloviny, každou vytvarujte jako pizzu, poklaďte náplní, překlopte a okraje přitlačte k sobě. Pečte při 250°C asi 20min.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makové bochánky z bramborové kaše

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Video: Tiramisu palačinkový dort, který zvládnete bez trouby i zkušeností

Restovaný losos s fazolkami, česnekem a jarní cibulkou za 30 minut

Ovesné sušenky s kokosem a čokoládovými kousky bez rafinovaného cukru

Opékané vánočkové toasty s chutí tiramisu

Banánové muffiny s čokoládou

Jemné vafle ze špaldové mouky a kefíru

Red velvet cookies

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Rýžové tortilly

Segedínský guláš s kváskovým knedlíkem