Hrušky zapékané s medem, máslem a tymiánem

Originální dezert, kterým překvapíte všechny strávníky. Zapečené hrušky s medem, máslem a bylinkami vytvoří voňavý a lehce karamelizovaný zákusek, který završíte studenou smetanou. Všechny chutě hezky prolnou, takže jedna porce vám rozhodně stačit nebude. 🙂
  • Čas vaření: 1h 15 min
  • Porce: 8

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 8 hrušek, zbavených jádřinců, oloupaných a nakrájených na poloviny
  • 120 g másla, nakrájeného na kostky
  • sůl
  • 5 snítek tymiánu
  • 2 čerstvé bobkové listy
  • 12 hrnku medu
  • vychlazené crème fraîche nebo šlehačku k dozdobení
Hrušky zapékané s medem, máslem a tymiánem

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Na plech (s okraji) vyložený pečícím papírem položte hrušky nakrojením nahoru. Na každou hrušku dejte kousek másla a jemně ji osolte. Posypte vše tymiánem a natrhanými bobkovými listy. Polijte hrušky medem a dejte péct.
  2. Pečte přibližně hodinu s tím, že každých 15 minut hrušky podlívejte směsí medu a másla. Poté hrušky přemístěte na talíře, přidejte šlehačku a servírujte ještě horké.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát z bílé ředkve a mrkve

SCD cuketová polévka

Bruschette se špagetovou dýní

Rýžové vločky se sojovým mlékem a ovocem

Raw datlové kuličky

Ananasovo-citrusové smoothie s kokosovou vodou

Čokoládový dort z červené řepy, jablíček a kešu

Domácí energetické raw tyčinky s meruňkami a datlemi

Chilli con carne s čokoládou

Borůvkové smoothie s chia semínky

Jablečný koláč s tvarohem

Párky restované na bílém víně a tymiánu