fbpx

Hrušky zapékané s medem, máslem a tymiánem

Originální dezert, kterým překvapíte všechny strávníky. Zapečené hrušky s medem, máslem a bylinkami vytvoří voňavý a lehce karamelizovaný zákusek, který završíte studenou smetanou. Všechny chutě hezky prolnou, takže jedna porce vám rozhodně stačit nebude. 🙂

  • Čas vaření: 1h 15 min
  • Porce: 8
Recept na zapékané hrušky s medem a máslem

Ingredience

  • 8 hrušek, zbavených jádřinců, oloupaných a nakrájených na poloviny
  • 120 g másla, nakrájeného na kostky
  • sůl
  • 5 snítek tymiánu
  • 2 čerstvé bobkové listy
  • 12 hrnku medu
  • vychlazené crème fraîche nebo šlehačku k dozdobení

honeybutterbakedpearscoldcream_2000x1500_andersschonnemann_1

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Na plech (s okraji) vyložený pečícím papírem položte hrušky nakrojením nahoru. Na každou hrušku dejte kousek másla a jemně ji osolte. Posypte vše tymiánem a natrhanými bobkovými listy. Polijte hrušky medem a dejte péct.
  2. Pečte přibližně hodinu s tím, že každých 15 minut hrušky podlívejte směsí medu a másla. Poté hrušky přemístěte na talíře, přidejte šlehačku a servírujte ještě horké.

Mohlo by vás zajímat:
hrušky med pečení sladké recepty smetana snadné recepty tymián

Zdroj: www.saveur.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře