Ingredience
- 8 hrušek, zbavených jádřinců, oloupaných a nakrájených na poloviny
- 120 g másla, nakrájeného na kostky
- sůl
- 5 snítek tymiánu
- 2 čerstvé bobkové listy
- 1⁄2 hrnku medu
- vychlazené crème fraîche nebo šlehačku k dozdobení
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Na plech (s okraji) vyložený pečícím papírem položte hrušky nakrojením nahoru. Na každou hrušku dejte kousek másla a jemně ji osolte. Posypte vše tymiánem a natrhanými bobkovými listy. Polijte hrušky medem a dejte péct.
- Pečte přibližně hodinu s tím, že každých 15 minut hrušky podlívejte směsí medu a másla. Poté hrušky přemístěte na talíře, přidejte šlehačku a servírujte ještě horké.