Smetanový čokoládový dort s arašídy

Kombinaci ořechů a čokolády se vyrovná jen máloco. Zkuste upéct tento tvarohový dort, který ani jednou z těchto surovin rozhodně nešetří. Množství ingrediencí je určeno pro malou dortovou formu (o průměru cca 13 cm). Pokud chcete mít dort větší, znásobte množství ingrediencí.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na korpus

  • 50 g čokoládových sušenek (např. cookies)
  • 2 lžíce opražených nesolených arašídů
  • 1/2 lžičky cukru
  • špetka soli
  • 1 a 1/2 lžíce změklého másla

Na tvarohový základ

  • 140 g smetanového sýra (Philadelphia nebo žervé)
  • 28 g hořké čokolády, rozpuštěné ve vodní lázni
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • 3 lžíce cukru
  • 1 větší vejce
  • 1/4 lžičky vanilky (můžete nahradit vanilkovým extraktem nebo vanilkovým cukrem)

Na čokoládové arašídy (arašídy v čokoládě)

  • 57 g hořké čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce medu
  • špetka soli
  • 1/4 hrnku opražených nesolených arašídů

+ tuk a mouka na vysypání formy

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 180 °C. Připravte si formu na dort (pro uvedené množství ingrediencí formu o průměru 13 cm) a vymažte ji trochou tuku a vysypejte moukou.

2

V kuchyňském robotu smíchejte čokoládové sušenky, arašídy, cukr, sůl a rozpuštěné máslo (tj. všechny ingredience na korpus).

3

Těsto vlijte do připravené formy na dort. Dejte do předehřáté trouby a pečte 8 – 9 minut. Poté vyjměte z trouby a dejte bokem. Snižte troubu na teplotu 150 °C.

4

V míse smíchejte všechny ingredience na tvarohový základ. Míchejte důkladně, ale zároveň těsto nepřemíchejte, aby neobsahovalo příliš vzduchu a dort pak nebyl popraskaný.

5

Těsto na tvarohový základ nalijte na mírně vychladlý korpus. Pečte 36 – 38 minut při 150 °C. Nechte dort v troubě, ale troubu vypněte a nechte jí pootevřené dveře. Takto nechte dort po dobu 30 minut.

6

Dort vyjměte z trouby a položte na mřížku nebo prkýnko po dobu dalších 30 minut.

7

Nožem obkružte stěny dortové formy, abyste tak oddělili dort od formy. Dort přikryjte potravinářskou folií a dejte do lednice. Nechte dort chladit v lednici alespoň 4 hodiny.

8

Připravte si čokoládové arašídy: Bokem si vyložte plech nebo pánev pečicím papírem. Ve vodní lázni rozpusťte a smíchejte čokoládu, máslo, med a sůl. Až je čokoláda roztavená a lesklá, přisypejte opražené arašídy. Ihned nalijte tuto směs na připravený pečicí papír. Nechte vychladnout.

9

Až bude dostatečně vychlazený dort z lednice, opatrně ho vyjměte z formy na talíř a ozdobte velkými kousky čokoládových arašídů .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ombre dort s překvapením na řezu

Video: Raw rajčatová omáčka z řepy servírovaná s cuketovými špagetami

Nepečený cheesecake se štědrou dávkou Baileys

8 svěžích limonád do parných dní

Čokoládové cizrnové kuličky bez pečení

Indické sladké kuře

Jahodoví šneci s krémovou citronovou polevou

Gnocchi se slaninou, špenátem a omáčkou z uzeného sýra

Kuřecí vývar s bílým chřestem

Dýňové rizoto s kokosovým mlékem

Filírované kachní prso s portským na podzimní zelenině

Dezert s překvapením – Šálek kávy, který můžete sníst úplně celý