Na korpus
Na tvarohový základ
Na čokoládové arašídy (arašídy v čokoládě)
+ tuk a mouka na vysypání formy
Dejte předehřát troubu na 180 °C. Připravte si formu na dort (pro uvedené množství ingrediencí formu o průměru 13 cm) a vymažte ji trochou tuku a vysypejte moukou.
V kuchyňském robotu smíchejte čokoládové sušenky, arašídy, cukr, sůl a rozpuštěné máslo (tj. všechny ingredience na korpus).
Těsto vlijte do připravené formy na dort. Dejte do předehřáté trouby a pečte 8 – 9 minut. Poté vyjměte z trouby a dejte bokem. Snižte troubu na teplotu 150 °C.
V míse smíchejte všechny ingredience na tvarohový základ. Míchejte důkladně, ale zároveň těsto nepřemíchejte, aby neobsahovalo příliš vzduchu a dort pak nebyl popraskaný.
Těsto na tvarohový základ nalijte na mírně vychladlý korpus. Pečte 36 – 38 minut při 150 °C. Nechte dort v troubě, ale troubu vypněte a nechte jí pootevřené dveře. Takto nechte dort po dobu 30 minut.
Dort vyjměte z trouby a položte na mřížku nebo prkýnko po dobu dalších 30 minut.
Nožem obkružte stěny dortové formy, abyste tak oddělili dort od formy. Dort přikryjte potravinářskou folií a dejte do lednice. Nechte dort chladit v lednici alespoň 4 hodiny.
Připravte si čokoládové arašídy: Bokem si vyložte plech nebo pánev pečicím papírem. Ve vodní lázni rozpusťte a smíchejte čokoládu, máslo, med a sůl. Až je čokoláda roztavená a lesklá, přisypejte opražené arašídy. Ihned nalijte tuto směs na připravený pečicí papír. Nechte vychladnout.
Až bude dostatečně vychlazený dort z lednice, opatrně ho vyjměte z formy na talíř a ozdobte velkými kousky čokoládových arašídů .