Kaše z červené čočky

Příloha k indickému sladkému kuřeti, ale sami uvidíte, že se hodí ke spouště dalších mas.

Kaše z červené čočky

Ingredience na 4 porce

  • červená čočka loupaná (v poměru 1:2 s vodou)
  • indická černá sůl
  • hrst kari listů
  • džíra – indický kmín (půl lžičky)
  • Adžvajen – semínko libečku (půl žičky)
  • Garam Másala ( 1 lžička)
  • voda
  • máslo

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Do kastrolu dáme 3 hrnky vody, 1 a 1/2 hrnku červené čočky, přidáme všechno koření a přivedeme k varu. Vaříme cca 20 minut. Poté vaříme za stálého míchání, dokud se nevyvaří téměř všechna voda. Vyndáme kari listy a vše rozmixujeme.

2

Odstavíme z plotny a přimícháme kostku másla pro zjemnění. Dobrou chuť :)

Mohlo by vás zajímat: Přílohy, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře