Kaše z červené čočky

Příloha k indickému sladkému kuřeti, ale sami uvidíte, že se hodí ke spouště dalších mas.

Barbucha

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • červená čočka loupaná (v poměru 1:2 s vodou)
  • indická černá sůl
  • hrst kari listů
  • džíra – indický kmín (půl lžičky)
  • Adžvajen – semínko libečku (půl žičky)
  • Garam Másala ( 1 lžička)
  • voda
  • máslo

Postup

1

Do kastrolu dáme 3 hrnky vody, 1 a 1/2 hrnku červené čočky, přidáme všechno koření a přivedeme k varu. Vaříme cca 20 minut. Poté vaříme za stálého míchání, dokud se nevyvaří téměř všechna voda. Vyndáme kari listy a vše rozmixujeme.

2

Odstavíme z plotny a přimícháme kostku másla pro zjemnění. Dobrou chuť :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ořechové košíčky s medovým žervé a hruškami

8 domácích receptů na ovocno-bylinkové sirupy bez vaření

Citrónové muffiny

Celerové hranolky s kotletou

Jahodovo-mandlový fondán

Křupavé sýrové spirály z kynutého těsta

Křehký koláč s čokoládovou náplní a šlehačkou

Restovaná brokolice zapékaná s paprikou, čedarem a vejci

Tymiánové výpečky s dušenou cuketou

Mangová zmrzlina s borůvkami

Maracuja sorbet s vodkou

Celozrnné bagety s pohankou