Houbovo-špenátové těstoviny z jedné pánve do 30 minut

Výborné těstoviny hotové během pár minut a především z JEDNÉ pánve. ;)

Live with Anny

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 250 g žampionů
  • jedna snítka rozmarýnu
  • stroužek česneku
  • sůl
  • 250 g pohankových těstovin
  • 540 ml zeleninového vývaru (můžete vzít i vodu)
  • 200 ml mandlové smetany
  • 130 g čerstvých špenátových listů

Postup

1

Jelikož je jídlo z jedné pánve, připravte si tu největší co doma máte (já vzala wok) případně střední hrnec.

2

Na pánvi si rozpalte olej a přidejte pokrájenou cibuli na menší kousky. Cibuli nechte osmahnout.

3

Mezitím je čas nakrájet si žampiony. Jakmile má cibule zlatavý nádech, přidejte část žampionů, ale jen tolik, aby bylo pokryté dno pánve. Chceme žampiony opékat (ne z nich pustit všechnu vodu a vařit je).

4

Když žampiony na pánvi ztratí trochu svůj objem přidejte další a takto pokračujte, dokud na pánvi nemáte všechny. Poté ještě chvilku pokračujte v opékání.

5

Snítku rozmarýny pokrájejte nadrobno (případně použijte sušenou) a nachystejte si stroužek česneku, také na drobné kousky (nebo prolisujte).

6

Rozmarýn a česnek přidejte k žampionům v momentě, kdy jsou krásně zlatavě opečené. Koření nechte na pánvičce rozvonět. Rovnou žampiony i osolte.

7

Teď je čas dát do pánve všechny těstoviny, zalít je teplým vývarem, či vodou a smetanou.

8

Pánev zakryjte pokličkou a přiveďte směs k varu. Těstoviny následně vařte 10 - 15 minut, prostě dokud nebudou na skus. (Při ochutnávání těstoviny i dosolte podle chuti)

9

Nezapomínejte těstoviny průběžně promíchávat, aby se rovnoměrně uvařily.

10

Během vaření těstovin si pokrájejte listy špenátu a ke konci vaření (cca v 7 minutě vaření) je k těstovinám přidejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cottago vaječné muffiny se spenatem

Sirup z černého rybízu

Křupavé kuřecí kousky s 11 druhy koření a bylinek

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Kávovo-čokoládový dortík z hrnečku za 5 minut

Losos s kedlubnou a kuskusem

Jednoduchý karamelový dezert s božskou chutí

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Pečená zelenina s pohankou a bulgurem

Houby zapečené s brambory a smetanou

Citronové těstoviny s bazalkou

Pudinková žemlovka