Dýňový falafel se špenátem

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 dýně Hokkaido, nakrájená na kostky
  • olivový olej
  • sůl
  • 350-400 g cizrny v konzervě
  • 2 stoužky česneku
  • mleté chilli
  • 1 lžička mletého kmínu nebo 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • svazek petrželky, nasekané
  • 2-3 plátky toustového světlého chleba
  • 1 velká mrkev, nastrouhaná
  • 1 malá červená cibule, na půl měsíčky
  • česnek, sůl, zakysaná smetana, pepř – na dresing
  • Pita chleba k podávání
  • baby špenát
  • pepř

Postup

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C , na plech vyložený pečícím papírem poskládáme nakrájenou dýni a lehounce zakapeme olivovým olejem, dáme péct na cca 20minut.

2

Cizrnu, 2 stroužky česneku, polovinu petrželky, chilli a kmín vsypeme do mixéru a umixujeme na hrubo - prostě ne úplně do pasty! Dáme do mísy, pak nahladko umixujeme vychladlou dýni a zamícháme do směsi. Přidáme na jemno nadrobený toustový chléb, sůl a pepř ( dochutíme podle naší chuti, můžeme přidat i chilli, česnek apod. )

3

Ze směsi vytvarujeme cca 10-12 ks falafelů, ideální jsou maličko spláclé, lépe se pak celý pokrm jí. Na deset minut dáme do lednice, aby hezky ztuhly.

4

Mezitím si v troubě přepneme na střední gril. Falafely dáme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme cca 10 minut.

5

Mezitím si smícháme tence nakrájenou cibuli, baby špenát,nastrouhanou mrkve, zbylou petrželku, trochu oleje.

6

Pak zakysankou,opepříme a osolíme ). Pita chleba lehce prohřejeme na čisté pánvi.

7

Poté už jen naplníme salátem, přidáme falafely a zakapeme dresingem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečené brambory plněné směsí sýru, česneku a cibulky s vejcem navrchu

Teplý brokolicovy salát

Jablkovo-škoricové osie hniezdíčka z ražnej múky

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní

Květákovo sýrový koláč

Supreme z kukuřičného kuřete s hráškovým bulgurem

Domácí pomazánka z nivy

Famózní bramborová koprovka

Důlkový koláč se sýrem feta a zakysanou smetanou

Nepečené ořechové kuličky s tahini

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny

Okurková zmrzlina