Dýňové mac & “cheese“

Mac and Cheese nebo prostě makaróny se sýrem - láska všech Američanů. Já tady ale mám podle mě lepší a rozhodně zdravější verzi. Sýrovou omáčku jsem jednoduše vyměnila za dýňovou, na kterou jsem použila naše první letošní domácí hokkaido. S trochou fantazie můžete z originálního nezdravého receptu udělat něco, co Vás nutričně nijak nezatíží a je to navíc dobrota!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300g těstovin (kolínek)
  • půl středně velké dýně hokkaido
  • 1 menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky drceného chilli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 120 ml rostlinné smetany
  • 2 lžičky kurkumy
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

2

Z půlky dýně si vydlabeme semínka a dýni nakrájíme na kostky. Na oleji si zpěníme na jemno nakrájenou cibuli. Až zezlátne, přidáme celé stroužky česneku a nakrájenou dýni a 2 minuty restujeme. Poté zalijeme vodou, aby byla dýně ponořená, osolíme, přisypeme chilli a vaříme 15 - 20 minut, dokud není dýně úplně měkká.

3

Uvařenou dýni scedíme přes jemné sítko, abychom nepřišli o chilli, česnek a kousky cibule. Vše vložíme do mixéru a vymixujeme do jemného pyré, které ještě opepříme, přidáme kurkumu a zředíme trochou smetany.

4

Dýňovou omáčku vmícháme do uvařených těstovin, které následně vložíme do pekáčku a dáme zapéct do trouby na 200° na 10 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

12 zdravých ovesných kaší, které nemusíte vařit

Pikantní sýrovo-jáhlové muffiny

Hurmašice – sladké bochánky plněné mletými ořechy s citrónovou polevou

Nepečený kokosový „cheesecake“

Velikonoční mini mazance z chia mouky

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a dušenou zeleninou

Nasi goreng

Drůbeží paštika

Kuřecí kari

Cuketa s nivou

Mřížkový koláč s rebarborou a jahodami

Slané vafle