Dýňový ”guláš”
Jednoduché jídlo ze základních surovin, které si oblíbí celá rodina. Maso můžete použít jaké máte rádi, stejně tak se hodí i jakákoliv příloha.

Ingredience na 3 porce
- 500g masa – použila jsem krůtí, ale můžete použít jakkékoliv máte rádi – jen třeba u hovězího bude delší příprava
- 2 rajčata
- 1 papriku
- 1 středně velkou mrkev
- 1/4 hokaido dýně
- 1 lžička červené papriky
- 1 menší hrnek ovesných vloček
- 0,5 litru vody
- olej
- kmín
- sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Maso si nakrájíme na větší kousky, osolíme a okmínujeme (jelikož ho pak z omáčky budeme vybírat a omáčku mixovat, nekrájejte na drobno - naděláte se :-) )
Nakrájíme si na kousky všechnu zeleninu.
Dáme na troše oleje restovat maso, až je zatáhlé, přidáme i všechnu zeleninu a chvíli (5 minut) spolu podusíme.
Přidáme červenou papriku a zarestujeme. Zalijeme vodou a dusíme asi 30-40 minut - dle potřeby přijdete vodu.
Maso vytáhneme a přidáme ovesné vločky, minutku povaříme a rozmixujeme.
Maso vrátíme do hrnce (můžeme nakrájet na menší kousky) a kdo potřebuje, tak dosolí.
Poznámka
jako příloha se hodí fakt všechno, brambory, rýže, těstoviny, jáhly, kuskus,...
Mohlo by vás zajímat:
Dýně Fitness a zdravé Hlavní jídla Hovězí Těstoviny
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře