fbpx

Dýňový ”guláš”

Jednoduché jídlo ze základních surovin, které si oblíbí celá rodina. Maso můžete použít jaké máte rádi, stejně tak se hodí i jakákoliv příloha.

Dýňový ”guláš”

Ingredience na 3 porce

  • 500g masa – použila jsem krůtí, ale můžete použít jakkékoliv máte rádi – jen třeba u hovězího bude delší příprava
  • 2 rajčata
  • 1 papriku
  • 1 středně velkou mrkev
  • 1/4 hokaido dýně
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 menší hrnek ovesných vloček
  • 0,5 litru vody
  • olej
  • kmín
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Maso si nakrájíme na větší kousky, osolíme a okmínujeme (jelikož ho pak z omáčky budeme vybírat a omáčku mixovat, nekrájejte na drobno - naděláte se :-) )

2

Nakrájíme si na kousky všechnu zeleninu.

3

Dáme na troše oleje restovat maso, až je zatáhlé, přidáme i všechnu zeleninu a chvíli (5 minut) spolu podusíme.

4

Přidáme červenou papriku a zarestujeme. Zalijeme vodou a dusíme asi 30-40 minut - dle potřeby přijdete vodu.

5

Maso vytáhneme a přidáme ovesné vločky, minutku povaříme a rozmixujeme.

6

Maso vrátíme do hrnce (můžeme nakrájet na menší kousky) a kdo potřebuje, tak dosolí.

Poznámka

jako příloha se hodí fakt všechno, brambory, rýže, těstoviny, jáhly, kuskus,...

Mohlo by vás zajímat:
Dýně Fitness a zdravé Hlavní jídla Hovězí Těstoviny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře