Dýňový “guláš“

Jednoduché jídlo ze základních surovin, které si oblíbí celá rodina. Maso můžete použít jaké máte rádi, stejně tak se hodí i jakákoliv příloha.

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g masa – použila jsem krůtí, ale můžete použít jakkékoliv máte rádi – jen třeba u hovězího bude delší příprava
  • 2 rajčata
  • 1 papriku
  • 1 středně velkou mrkev
  • 1/4 hokaido dýně
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 menší hrnek ovesných vloček
  • 0,5 litru vody
  • olej
  • kmín
  • sůl

Postup

1

Maso si nakrájíme na větší kousky, osolíme a okmínujeme (jelikož ho pak z omáčky budeme vybírat a omáčku mixovat, nekrájejte na drobno - naděláte se :-) )

2

Nakrájíme si na kousky všechnu zeleninu.

3

Dáme na troše oleje restovat maso, až je zatáhlé, přidáme i všechnu zeleninu a chvíli (5 minut) spolu podusíme.

4

Přidáme červenou papriku a zarestujeme. Zalijeme vodou a dusíme asi 30-40 minut - dle potřeby přijdete vodu.

5

Maso vytáhneme a přidáme ovesné vločky, minutku povaříme a rozmixujeme.

6

Maso vrátíme do hrnce (můžeme nakrájet na menší kousky) a kdo potřebuje, tak dosolí.

Poznámka

jako příloha se hodí fakt všechno, brambory, rýže, těstoviny, jáhly, kuskus,…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krevetová polévka bisque

Tacos s cizrnovým falafelem

Špenátove pesto na cestoviny

Pizza koule

Patizon s cottage sýrem s kuskusem a rýžovými vrtulemi

Video: Pečené parmezánové baby brambory provoněné česnekem a bylinkami

Kávový cheesecake s čokoládovou polevou a kakaovým základem

Luxusní cukroví – Dortová lízátka

Tvarohové mini zmrzlinky s čerstvými jahodami

Plněná rajčata s kuskusem

Omeleta s avokádem, mozarellou a fetou

Špagety se sušenými rajčaty, černými olivami a bazalkou