Domácí paštika

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 kg kuřecích jater
  • 4 cl burbonu
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce čerstvého oregána
  • 400 g másla
  • 200 ml smetany na vaření
  • (mandle brusinky)

Postup

1

Na trošce tuku si orestujme najemno nakrájenou cibuli, česnek a játra – v tomto pořadí.

2

V průběhu restování jater přidáme burbon a ještě chvilku restujeme, aby se nám odpařil přebytečný alkohol. Játra stáhneme z ohně, osolíme, opepříme (nebojte se až trochu přesolit, sůl se po vychladnutí dost ztratí).

3

Přidáme 250 g másla (zbytek necháme na polití), oregáno, smetanu a mixujeme ponorným mixérem do hladka. Směs si rozdělime na tři díly a každý ochutíme, já do jednoho dílu přidala brusinky, do druhého mandlové lupínky a třetí zůstal klasický.

4

Nakonec paštiku naplníme do sklenic a zalijeme rozpustěným máslem, ozdobíme mandlemi a brusinkami a necháme vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nadýchané krémové kostky s čokoládou bez pečení

Pikantní plněná vejce s chilli papričkami a slaninou

Video: Snadný jablečný tart s cukrovo-máselnou glazurou

Čokoládové cheesecake řezy s Oreo sušenkami

Zapečená rajčata s mletým masem

Citrónové muffiny

Kakaové sušenky s krémem a čokoládovou polevou

Křehká kešu cukrovinka

Ovocno-škoricové suflé

Rychlý závin plněný cuketou, šunkou a sýrem

Rebarborový koláč s fit drobenkou

Nevšední houbový tatarák s hořčicí a cibulí