Domácí paštika

Ingredience na 10 porcí
- 3 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 kg kuřecích jater
- 4 cl burbonu
- sůl
- pepř
- 4 lžíce čerstvého oregána
- 400 g másla
- 200 ml smetany na vaření
- (mandle brusinky)
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Na trošce tuku si orestujme najemno nakrájenou cibuli, česnek a játra – v tomto pořadí.
V průběhu restování jater přidáme burbon a ještě chvilku restujeme, aby se nám odpařil přebytečný alkohol. Játra stáhneme z ohně, osolíme, opepříme (nebojte se až trochu přesolit, sůl se po vychladnutí dost ztratí).
Přidáme 250 g másla (zbytek necháme na polití), oregáno, smetanu a mixujeme ponorným mixérem do hladka. Směs si rozdělime na tři díly a každý ochutíme, já do jednoho dílu přidala brusinky, do druhého mandlové lupínky a třetí zůstal klasický.
Nakonec paštiku naplníme do sklenic a zalijeme rozpustěným máslem, ozdobíme mandlemi a brusinkami a necháme vychladnout.
Mohlo by vás zajímat: