fbpx

Ingredience na 10 porcí

  • 3 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 kg kuřecích jater
  • 4 cl burbonu
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce čerstvého oregána
  • 400 g másla
  • 200 ml smetany na vaření
  • (mandle brusinky)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Na trošce tuku si orestujme najemno nakrájenou cibuli, česnek a játra – v tomto pořadí.

2

V průběhu restování jater přidáme burbon a ještě chvilku restujeme, aby se nám odpařil přebytečný alkohol. Játra stáhneme z ohně, osolíme, opepříme (nebojte se až trochu přesolit, sůl se po vychladnutí dost ztratí).

3

Přidáme 250 g másla (zbytek necháme na polití), oregáno, smetanu a mixujeme ponorným mixérem do hladka. Směs si rozdělime na tři díly a každý ochutíme, já do jednoho dílu přidala brusinky, do druhého mandlové lupínky a třetí zůstal klasický.

4

Nakonec paštiku naplníme do sklenic a zalijeme rozpustěným máslem, ozdobíme mandlemi a brusinkami a necháme vychladnout.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře