Žampiony plněné krémovým sýrem, slaninou a nivou

Perfektní volba na rychlou a výživnou večeři. Krémový sýr v náplni dává žampionům jemnost, pikantní dresing naopak ostrost. Vše je v dokonalé harmonii s trochou zelené cibulky na ozdobu. Krásné jídlo, které zmizí rychlostí blesku.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 17 až 20 menších žampionů
  • 230 g krémového sýra (např. Lučiny)
  • 1 žloutek
  • 150 g sýru s modrou plísní (např. Niva)
  • 1 zelená cibule, nakrájená
  • 4 plátky slaniny, smažené a rozdrobené na kousky
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 2/3 hrnku sýrového dresingu
  • 1/3 hrnku pikantního dresingu
  • nasekaná zelená cibule na dozdobení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Vyndejte krémový sýr z lednice, ať má pokojovou teplotu.

3

Umyjte žampiony a odstraňte jim nožičky.

4

Naskládejte žampiony do zapékací misky.

5

V míse rozšlehejte krémový sýr a žloutek dohladka.

6

Přidejte nivu, cibuli, slaninu,česnek, sůl a pepř. Promíchejte.

7

Trochu směsi dejte do každého kloboučku a pokapejte směsí obou dresingů.

8

Pečte přibližně 20 minut dokud nebudou vršky žampionů lehce nahnědlé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tagliatelle se salsicciou a cherry rajčaty

Masopustní staročeské koblihy

Dýňový fit koláč bez mouky, cukru a tuku

Vanilkovo – karamelové lasagne pro odvážné

VIDEORECEPT: Rychlé jednoduché lívance

Zdravý višňový koláč

Čokoládová kaše s banánem a burákovým máslem

Bramborové bochánky plněné lesními houbami

Tapioka pudink s kaki

Banánové lívance

Brokolicové risotto

Sladká „tygří“ roláda s čokoládovou náplní