Žampiony plněné krémovým sýrem, slaninou a nivou
Perfektní volba na rychlou a výživnou večeři. Krémový sýr v náplni dává žampionům jemnost, pikantní dresing naopak ostrost. Vše je v dokonalé harmonii s trochou zelené cibulky na ozdobu. Krásné jídlo, které zmizí rychlostí blesku.

Ingredience
- 17 až 20 menších žampionů
- 230 g krémového sýra (např. Lučiny)
- 1 žloutek
- 150 g sýru s modrou plísní (např. Niva)
- 1 zelená cibule, nakrájená
- 4 plátky slaniny, smažené a rozdrobené na kousky
- 1 stroužek česneku, nadrcený
- 1/4 lžičky soli
- špetka pepře
- 2/3 hrnku sýrového dresingu
- 1/3 hrnku pikantního dresingu
- nasekaná zelená cibule na dozdobení
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
Vyndejte krémový sýr z lednice, ať má pokojovou teplotu.
Umyjte žampiony a odstraňte jim nožičky.
Naskládejte žampiony do zapékací misky.
V míse rozšlehejte krémový sýr a žloutek dohladka.
Přidejte nivu, cibuli, slaninu,česnek, sůl a pepř. Promíchejte.
Trochu směsi dejte do každého kloboučku a pokapejte směsí obou dresingů.
Pečte přibližně 20 minut dokud nebudou vršky žampionů lehce nahnědlé.
Mohlo by vás zajímat:
houby krémový sýr slanina žampiony
Zdroj: thefoodcharlatan.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře