fbpx

Batátová polévka s opečenou cizrnou

U nás doma se prostě hustá zeleninová polévka neztratí, a protože je tolik druhů zeleniny je velkou výhodou, že je pokaždé jiná. Podmínka je, ale pořád stejná. Prostě v ní musí „stát lžíce“. Další v řadě hustých zeleninových polévek je batátová.

Batátová polévka s opečenou cizrnou

Ingredience na 4 porce

  • 650 g batátů
  • 100g uvaření cizrny (vařená ze sklenice)
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • cca 5cm zázvoru
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • vývar
  • 300 ml kokosového mléka
  • petrželka na posypání

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

V tlakovém hrnci na troše olejem zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku a po chvíli přidáme česnek a zarestneme.

2

Poté přidáme zázvor a po chvíli oloupané a nakrájené batáty a přidáme kurkumu, zalijeme vývarem, jen tak aby byly batáty ponořené. Vaříme cca 8-10 minut.

3

Mezitím si připravíme cizrnu. Na pánev dejte trochu oleje a jakmile je rozehřátý, vsypejte cizrnu, osolte a opepřete a opékejte do křupava zhruba 4–6 minut.

4

Do polévky přidejte cizrnu a kokosové mléko a vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Pokud je třeba polévku ještě rozředit tak přidejte o něco více mléka a chvíli povařte. Polévku podávejte společně s opečenou cizrnou a posypanou petrželkou.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Polévky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře