Zapékané žampiony plněné ricottou, česnekem a eidamem
Delikátní zapékané žampiony plněné směsí ricotty, česneku, sýra a zeleniny. Vše je rychle hotové, bez velkého množství špinavého nádobí.

Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 hrnky baby špenátu
- 3 stroužky česneku, nadrcené
- 1/3 hrnku nasekané cibule
- 1/3 hrnku nakrájené červené papriky
- sůl
- 3/4 hrnku ricotty
- 1 hrnek strouhaného eidamu
- 1 velké vejce
- 4 velké lístky bazalky, nasekané
- 4 velké žampiony
- 1/2 hrnku vaší oblíbené omáčky
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
Ze žampionů opatrně odstraňte stonky a hlavičky lehce pomažte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Rozehřejte olivový olej na velké pánvi, přidejte cibuli, česnek, papriku a jemně osolte. Nechte restovat 3 až 4 minuty, poté přidejte baby špenát a nechte ještě minutu restovat.
V míse smíchejte ricottu, polovinu strouhaného eidamu, vejce a dobře promíchejte. Přisypte uvařenou zeleninu a smíchejte.
Vzniklou směsí naplňte žampiony, vršek každého polijte omáčkou a rovnoměrně rozdělte zbytek eidamu.
Pečte 20 až 25 minut, ozdobte bazalkou a podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
bazalka česnek pečení slané recepty snadné recepty sýr žampiony
Zdroj: www.skinnytaste.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře