Zapékané žampiony plněné ricottou, česnekem a eidamem

Delikátní zapékané žampiony plněné směsí ricotty, česneku, sýra a zeleniny. Vše je rychle hotové, bez velkého množství špinavého nádobí.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 hrnky baby špenátu
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/3 hrnku nasekané cibule
  • 1/3 hrnku nakrájené červené papriky
  • sůl
  • 3/4 hrnku ricotty
  • 1 hrnek strouhaného eidamu
  • 1 velké vejce
  • 4 velké lístky bazalky, nasekané
  • 4 velké žampiony
  • 1/2 hrnku vaší oblíbené omáčky

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem.

2

Ze žampionů opatrně odstraňte stonky a hlavičky lehce pomažte olivovým olejem, osolte a opepřete.

3

Rozehřejte olivový olej na velké pánvi, přidejte cibuli, česnek, papriku a jemně osolte. Nechte restovat 3 až 4 minuty, poté přidejte baby špenát a nechte ještě minutu restovat.

4

V míse smíchejte ricottu, polovinu strouhaného eidamu, vejce a dobře promíchejte. Přisypte uvařenou zeleninu a smíchejte.

5

Vzniklou směsí naplňte žampiony, vršek každého polijte omáčkou a rovnoměrně rozdělte zbytek eidamu.

6

Pečte 20 až 25 minut, ozdobte bazalkou a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřové nudličky s cuketou

Domácí müsli tyčinky s chia semínky, bez éček a zbytečného cukru

Domácí jogurtová zmrzlina s višněmi

Fíkové kostičky s kokosem (last minute cukroví)

Krémová bešamelová omáčka s kousky párku

Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem

Křupavé cibulové kroužky s chilli omáčkou a slaninou

Žloutkový „mousseline“ krém do dortů, eclairs a profiterolek

Borůvková marmeláda s čokoládou

Krémová polévka z červené čočky se zeleninou a chilli

Krevety v kokosovém mléce se šafránem

Dietnější vanilkové minicheesecaky