Zapékané žampiony plněné ricottou, česnekem a eidamem
Delikátní zapékané žampiony plněné směsí ricotty, česneku, sýra a zeleniny. Vše je rychle hotové, bez velkého množství špinavého nádobí.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 hrnky baby špenátu
- 3 stroužky česneku, nadrcené
- 1/3 hrnku nasekané cibule
- 1/3 hrnku nakrájené červené papriky
- sůl
- 3/4 hrnku ricotty
- 1 hrnek strouhaného eidamu
- 1 velké vejce
- 4 velké lístky bazalky, nasekané
- 4 velké žampiony
- 1/2 hrnku vaší oblíbené omáčky
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
2
Ze žampionů opatrně odstraňte stonky a hlavičky lehce pomažte olivovým olejem, osolte a opepřete.
3
Rozehřejte olivový olej na velké pánvi, přidejte cibuli, česnek, papriku a jemně osolte. Nechte restovat 3 až 4 minuty, poté přidejte baby špenát a nechte ještě minutu restovat.
4
V míse smíchejte ricottu, polovinu strouhaného eidamu, vejce a dobře promíchejte. Přisypte uvařenou zeleninu a smíchejte.
5
Vzniklou směsí naplňte žampiony, vršek každého polijte omáčkou a rovnoměrně rozdělte zbytek eidamu.
6
Pečte 20 až 25 minut, ozdobte bazalkou a podávejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}