
Ingredience:
Nejprve si do hrnku nasypeme jáhlové vločky a zalijeme je mlékem, tak aby byly všechny ponořeny a hrnek byl plný. Necháme vločky cca 15 minut nasáknout.
Mezitím si do mísy nakrájíme oloupanou cuketu a banán.
Poté k nim přidáme nasáknuté vločky s mlékem, rýžový sirup a vše tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Do směsi pak zašleháme pohankovou mouku. Pokud je těsto příliš tekuté můžeme mouku ještě přidat.
Lívanečky pak smažíme na troše kokosového oleje v případě kvalitního lívanečkovníku to jde prakticky bez tuku. Nepospíchejte při jejich obracení, lívaneček se musí propéci jinak se vám bude špatně obracet.
Podáváme pokapané rýžovým sirupem a jahodami nakrájenými na kostičky a smíchanými s nasekanými mátovými lístky.