
Veky nakrájíme na kostičky velké přibližně 1 x 1 cm. Zalijeme ohřátým mandlovým mlékem, ve kterém jsme předtím rozmíchali koření (sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, kurkuma, česnek a cibule). Pořádně promícháme, až bude všechna veka vlhká a začne se rozpadat.
Tempeh nakrájíme na malé kostičky a na troše oleje osmažíme na pánvi, potom přidáme rozmražené listy špenátu (nebo jiné vybrané zelené listy – mražené či čerstvé). Trošku podlijeme vodou a podusíme. Přisypeme k vece.
Hrachovou mouku rozmícháme v troše vody, nalijeme k vece a pořádně promícháme (nejlépe to jde rukama).
Směs přemístíme do formy a pečeme přibližně 40 minut při vyšších teplotách, kontrolujeme špejlí, pečeme, dokud není povrch zlatý a křupavý. Po upečení necháme vystydnout.
TIP: Před podáváním zlehka posypte čerstvě namletou černou solí, zvýšíte tím chuť po vajíčkách, která se pečením vytrácí.