V mixéru si co nejvíce dohladka rozmixujte kešu ořechy, datle a kokosové mléko. Pokud chcete z kešu získat co nejvíce živin, namočte je minimálně 2 hodiny předem do vlažné vody. Tu před upotřebením slijte a kešu opakovaně propláchněte.
Nakrájejte si na kousky hrušky včetně slupky. Na malé pánvi si na střední teplotu nahřejte kokosový olej a na něm nechte pár minut za občasného promíchání nakrájené hrušky orestovat. Pokud pustí hodně šťávy, nechte ji většinu vyvařit.
Zatím co se hrušky restují, připravte si kaši. Stačí rozmixovanou kešu směs nalít do menšího hrnce či pánve a za častého promíchání přivést k varu. Kaše postupně zhoustne, což trvá 1-2 minuty. Měla by mít konzistenci přibližně jako řidší krupicová kaše.
Hotovou kaši doplňte orestovanými hruškami, posypte troškou skořice a několika drcenými vlašskými ořechy a ihned podávejte.
Základní kaše je ohromně variabilní. Můžete ji libovolně dochutit podle toho, jak to máte rádi. Hrušky nahradit jablky, kaši posypat například granolou, sušenými brusinkami či fíky, kokosovými lupínky a navíc jemně pokapat medem. Určitě přijdete na spoustu dalších variant.