Ořechová kaše s hruškami a skořicí

V zimním období je teplá snídaně téměř nezbytnost. Dokáže vás krásně zahřát a správně nakopnout do nového dne. Zkuste si proto ráno připravit třeba teplou ořechovou kaši. Pokud k ní navíc přidáte horké ovoce a voňavou skořici, bude to přímo balzám na duši.

PaleoSnadno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 ml kokosového mléka (2 neúplné hrnky)
  • 80 g kešu (3 malé hrsti)
  • 20 g čerstvých datlí bez pecky (2 střední)
  • 20 g kokosového oleje (2 zarovnané lžíce)
  • 300 g hrušky (2 střední)
  • 2 g skořice (½ lžičky)
  •  20 g rozdrcených vlašských ořechů nebo pekanů (1 malá hrst)

Postup

1

V mixéru si co nejvíce dohladka rozmixujte kešu ořechy, datle a kokosové mléko. Pokud chcete z kešu získat co nejvíce živin, namočte je minimálně 2 hodiny předem do vlažné vody. Tu před upotřebením slijte a kešu opakovaně propláchněte.

2

Nakrájejte si na kousky hrušky včetně slupky. Na malé pánvi si na střední teplotu nahřejte kokosový olej a na něm nechte pár minut za občasného promíchání nakrájené hrušky orestovat. Pokud pustí hodně šťávy, nechte ji většinu vyvařit.

3

Zatím co se hrušky restují, připravte si kaši. Stačí rozmixovanou kešu směs nalít do menšího hrnce či pánve a za častého promíchání přivést k varu. Kaše postupně zhoustne, což trvá 1-2 minuty. Měla by mít konzistenci přibližně jako řidší krupicová kaše.

4

Hotovou kaši doplňte orestovanými hruškami, posypte troškou skořice a několika drcenými vlašskými ořechy a ihned podávejte.

5

Základní kaše je ohromně variabilní. Můžete ji libovolně dochutit podle toho, jak to máte rádi. Hrušky nahradit jablky, kaši posypat například granolou, sušenými brusinkami či fíky, kokosovými lupínky a navíc jemně pokapat medem. Určitě přijdete na spoustu dalších variant.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Malinové ovesné vločky

Lehký salát z cottage s jablkem, cibukou a koprem

Podzimní dýňové cupcakes bez cukru a lepku

Slaný koláč s brokolicí a modrým sýrem

Domácí zeleninový bujón

Vláčný biskupský chlebíček s nádhernou vůní

Nadýchaný citronovo-kokosový dort s překvapením

Video: Čokoládová babka – pletenec z kynutého těsta s čokoládovou náplní

Lehká pomazánka z ricotty a vajec

Mercimek çorbası – polévka z červené čočky

Brownies z červené řepy a kokosového másla bez mouky slazené jen stévií

Kokoso-kávová buchta