Kynutí slaní šneci z jogurtového těsta

Jednoduchý recept na slané pečivo z klasického kynutého těsta :). Šneky můžete podávat hostům, či rozkrojit a namazat dětem oblíbenou pomazánkou ke snídani či na svačinu do školy.
  • Doba přípravy: 1 h + čas na kynutí

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  •  400 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 50 ml oleje
  • 1 vejce
  • 10 g sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru

Na potření

  • 1 žloutek
  • 1 lžíce oleje
  • sypání dle chuti – sezam, mák…

Postup

1

Smíchejte droždí, cukr a vlažné mléko. dejte na teplé místo a nechte droždí aktivovat.Mezitím v míse rozšlehejte vejce, přidejte olej a vlijte kvas a jogurt. Do směsi přidávejte postupně mouku a uhněťte hladké těsto. Vložte jej zpět do mísy, zakryjte a nechte na teplém místě vykynout.

2

Vykynuté těsto lehce rozválejte na čtverec o délce strany 35 cm a poté jej nakrájejte na proužky široké přibližně 1,5 cm, Každý proužek poté zarolujte do velkého šneka.

3

Zamotané šneky poté pokládejte na plech vyložený pečícím papírem s mezerami mezi sebou.

4

Rozšlehjte žloutek s olejem a vzniklou směsí potřete šneky. Posypejte sypáním dle chuti. Ochranný plášť s vaječným žloutkem mučeni s trochou oleje a posypeme sezamovými semínky.

5

Vyhřejte troubu na 220 °C. Vložte plech a snižte teplotu na 200 °C. Pečte přibližně 20 až 25 minut nebo dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pizza s rajčaty a mozzarellou

Pohankové čoko muffiny

Krůtí asijská směs se šafránovou rýží

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Krémový dezert lepší než sex

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Ozdobné hvězdičky s barevným průhledným středem

Vláčné kakaové řezy s jemnou tvarohovou náplní a vůní citrónu

Dietní cuketové chipsy s parmezánem

Mini pizzy z listového těsta s cuketou, lučinou a smetanou

Domácí mini bounty tyčinky

Tradiční žitné perníčky