fbpx

Kynutí slaní šneci z jogurtového těsta

Jednoduchý recept na slané pečivo z klasického kynutého těsta :). Šneky můžete podávat hostům, či rozkrojit a namazat dětem oblíbenou pomazánkou ke snídani či na svačinu do školy.

  • Doba přípravy: 1 h + čas na kynutí
Recept na kynuté slané šneky

Ingredience

  •  400 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 50 ml oleje
  • 1 vejce
  • 10 g sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru

Na potření

  • 1 žloutek
  • 1 lžíce oleje
  • sypání dle chuti – sezam, mák…

Postup

Krok 1

Smíchejte droždí, cukr a vlažné mléko. dejte na teplé místo a nechte droždí aktivovat.Mezitím v míse rozšlehejte vejce, přidejte olej a vlijte kvas a jogurt. Do směsi přidávejte postupně mouku a uhněťte hladké těsto. Vložte jej zpět do mísy, zakryjte a nechte na teplém místě vykynout.

7ac25e811e651804b32e1768df0f8c3e_view_l

Krok 2

Vykynuté těsto lehce rozválejte na čtverec o délce strany 35 cm a poté jej nakrájejte na proužky široké přibližně 1,5 cm, Každý proužek poté zarolujte do velkého šneka.

ef4f5ffc2adcb1164561dc688ad2d822_view_l (1)

Krok 3

Zamotané šneky poté pokládejte na plech vyložený pečícím papírem s mezerami mezi sebou.

cd7b42153be5256dfcc3faa94288f711_view_l (1)

Krok 4

Rozšlehjte žloutek s olejem a vzniklou směsí potřete šneky. Posypejte sypáním dle chuti. Ochranný plášť s vaječným žloutkem mučeni s trochou oleje a posypeme sezamovými semínky.

c93c7fd34fea0eba31ccdc0544b40ada_view_l (1)

Krok 5

Vyhřejte troubu na 220 °C. Vložte plech a snižte teplotu na 200 °C. Pečte přibližně 20 až 25 minut nebo dozlatova.

b109197d5c1bc6d2dc563c46f9dfcd0c_view_l

Mohlo by vás zajímat:
kynuté těsto pečení pohoštění posezení slané recepty snadné recepty Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře