Bezlepkový koláč s meruňkami a kakaem

Jemná litá buchta, která je díky acidofilnímu mléku krásně vláčná a díky pohankové mouce dokonce i bezlepková. Je rychle připravená, vše jen zamícháte v jediné míse, přidáte meruňky a dáte péct. 🙂
  • Doba přípravy: 30 minut

Mary

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 450 ml acidofilního mléka
  • 200 g pohankové mouky
  • 2 vejce
  • 20 kapek stévie
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)
  • 2 lžíce holandského kakaa

Postup

1

Mléko promíchejte s vejcem, sladidlem a rýžovým sirupem.

2

Do směsi vsypte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Promíchejte v hladké tětso.

3

Polovinu množství těsta nalijte do formy vymazané olejem. Do druhé poloviny vmíchejte kakao. Nalijte kakaové těsto na světlé a vytvořte mozaiku.

4

Na vršek těsta naskládejte polovinami meruněk a dejte péct na 180 °C přibližně 25 minut.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}