Malinová omáčka
Krémová smetana
Předehřejte troubu na 120 °C, V míse rozšlehejte cukr a škrob. V druhé misce vyšlehejte bílky se solí a vinným kamenem do jemného sněhu.
Postupně do bílků začněte přidávat po lžících cukr za stálého šlehání. Vyšlehejte sníh s cukrem do lesklého pevného sněhu a poslední minutu šlehání přilijte vanilkový extrakt.
Vyložte plech pečícím papírem a připravený sníh z bílků na něj dávkujte po malých kolečkách. V každém kolečku udělejte lžící malý důlek.
Pečte přibližně 60 minut, poté vypněte troubu a nechte dortíky v troubě postupně vychladnout. Poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Na malinovou omáčku rozmíchejte v rendlíku cukr a škrob. Přilijte vodu, polovinu množství malin a vařte na mírném ohni dokud omáčka lehce nezhoustne. Poté odstavte z plotny a nechte úplně vychladnout. Vmíchejte druhou polovinu malin.
Na krém vyšlehejte smetanu do tuha. Poté přidejte cukr, vanilku a ještě chvíli prošlehejte. V druhé misce rozmíchejte krémový sýr do jemna a přidejte jej do šlehačky s cukrem a vanilkou. Dobře promíchejte.
Připravte si hotové dortíky a do důlku vložte nejdříve krém a poté polijte malinovou omáčkou.