Domácí mini koblížky s vanilkovou polevou

Tyto domácí koblížky jsou přesně takové, jaké by měly být- nadýchané uvnitř a křupavé na povrchu. Kulatý tvar jim neubírá na chuti, ba právě naopak. Je zde více křupavé kůrčičky.:) Z těsta jdou samozřejmě vytvořit i klasické velké koblihy či kruhové – donuty.
  • Počet kusů: 24
  • Čas přípravy: 20 minut
  • Čas smažení: 5 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Poleva

  • 1 a 1/2 hrnku cukru moučka
  • 3 až 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)

Koblížky

  • 5 hrnků rostlinného oleje (na smažení)
  • 1 hrnek mléka
  • 1 velké vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 4 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 55 g změklého másla

Postup

1

Prosejte moučkový cukr do středně velké mísy. Pomalu vmíchejte 3 polévkové lžíce mléka a 2 lžíce vanilkového extraktu.

2

Míchejte, dokud není směs zcela hladká. Pokud je potřeba, přidejte více mléka.

3

Mísu s polevou přikryjte (utěrkou nebo potravinářskou fólií) a dejte stranou.

4

Do velkého hrnce nalijte olej. V hrnci by ho mělo být ode dna alespoň 5 cm. Mezi hladinou oleje a vrchní hranou hrnce by měl být zachovaný prostor 5 cm.

5

Pokud máte teploměr na olej, můžete změřit teplotu oleje. Zahřívejte hrnec, dokud není teplota oleje 180 °C. Pokud nemáte teploměr, teplotu odhadněte. Nejlépe je vystihnout chvíli, než olej začne vřít.

6

Vyložte pečicí papír papírovými ubrousky.

7

V malé míse smíchejte mléko a vejce.

8

V jiné míse střední velikosti smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Vmíchejte mokrou směs do suché.

9

Přidejte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud není těsto zcela hladké.

10

Když olej dosáhne teploty 180 °C, použijte naběračku na zmrzlinu (na zmrzlinové kopečky) nebo jinou pomůcku, například lžíci. Vytvarujte vždy kuličky s množstvím asi 1 lžíce těsta a opatrně vložte do oleje.

11

Smažte koblížky v oleji asi 2 minuty. V průběhu je otáčejte. Po osmažení by měly mít zlatavou barvu. Pomocí naběračky nebo děravé lžíce přesuňte postupně hotové koblížky na plech s papírovými utěrkami.

12

Nechte koblížky vychladnout.

13

Hotové a vychladlé koblížky namočte do polevy a poté nechte na mřížce odkapat.

14

Z jedné lžíce těsta vzniknou asi 5 cm velké koblížky. Chcete-li udělat menší, smažte z menší dávky těsta.

15

Tvary koblížků závisí na tom, jak si vyhrajete s vytvarování malých porcí těsta. Můžete použít malé lžičky pro vyválení kuliček, ale nebudou tak rovnoměrné jako z naběračky na zmrzlinu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Anglie – kávovo-ořechový dort

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy

Čočková polévka se zeleninou

Zaplétaný sladký skořicový chléb – Estonský Kringle + Videorecept

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí

Návod na vánoční jemná kolečka s karamelovou náplní a kokosem

Jarní ředkvičková polévka

Mix gratinované zeleniny

Lehký moučník se smetanovým krémem, banánem a kokosem

Cukerové brownies

Čokoládovo-banánový dort

Ovesné sušenky se lněným semínkem