Domácí kakaový marcipán bez cukru

Jednoduchý kakaový marcipán, který můžete bez výčitek nabídnout i dětem. Je totiž bez cukru:-). Je pravda, že se s ním pracuje trochu hůř ale zato voní po mandlích a můžete ho bez obav nabídnout i dětem.

Maria Jurková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 200 g mandlí
  • 40 g kvalitního medu (asi 4 plné lžíce)
  • 20 g xylitolu (březového cukru)
  • 2 lžíce kokosového oleje (extra panenského)
  • Pro tmavé těsto: 4 plné lžičky hořkého kakaa
  • výkonný mixér

Postup

1

Nejdříve rozmixujte na nejvyšší rychlost březový cukr – tak aby měl strukturu jako cukr moučka. Dejte stranou.

2

Rozmixujte mandle. Mixujte na nejvyšší rychlost, dokud nebudou mít konzistenci někde mezi moukou a ořechovým máslem. Je to tehdy, když už mouka není sypká, mandle pustí trochu oleje, ale zároveň to ještě není máslo.

3

Přidejte kakao (pokud chcete světlý marcipán, můžete kakao vynechat) a ještě jednou promixujte, tak aby se vše dokonale spojilo.

4

Přesuňte do misky nebo hlubokého talíře, přidejte kokosový olej, xilitol a med a rukama vypracujte hladké těsto.

5

Zabalte do potravinářské folie a dejte na pár hodin do lednice.

Poznámka

Nejlepší je tvořit figurky nebo lízátka rovnou na talíř, pořádně umačkat a nechat zase ztuhnout v lednici. Potom je pomocí nože lehce odloupnete od talíře.
Nelekejte se, třeba u těch lízátek – skoro tam nedrží špejle, ale když ztuhnou, tak to jde. 🙂 I když v pokojové teplotě moc dlouho nevydrží. Vyplatí se je tedy rychle sníst, nebo vrátit do lednice. Kreativitě se meze nekladou a určitě toho s dětmi vymyslíte spoustu!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness skořicový mugcake za 5 minut

Fenyklový krém s tortilla chipsy

Video: Květináčkové dortíky plněné kiwi a cottage sýrem

Cheessecake s lesním ovocem

Kuřecí plátek s rajčaty, balkánským sýrem a kuskusem

Salát ze syrové brokolice a květáku s dresingem

Opečený kapr s kořenovou zeleninou a cizrnou

Špenátový koláč ve tvaru slunce

Fazolové brownies bez mouky

Ozdravný džus pro správné zažívání

Rukolové trubičky s dvěma druhý náplní

Gunkan sushi