Vepřová kýta s paprikou a koprem

I když kombinace tohoto jídla může působit poněkud divoce, není se čeho bát. Pokud teda nejste jeden z těch odpůrců kopru. Ale to asi ne, když jste si tento recept otevřel. Já kopr miluji a letos jsem ho zasela opravdu hodně, takže s ním nemusím šetřit a můžu zkoušet nové kombinace. Tato se obzvlášť povedla, takže se musím s vámi podělit.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 750g vepřové kýty nakrájené na malé kostičky velikosti asi 0,5 cm
  • 1 lžíce másla
  • 3 papriky (já použila bílé, které už nám ve skleníku vyrostly, můžete použít ale jakékoli)
  • 1/2 plechovky rajčat nebo 2 střední oloupané rajčata
  • 1 kelímek šlehačky
  • velkou hrst nasekaného kopru
  • trochu petrželky
  • sůl
  • nové brambory k podávání

Postup

1
Do hrnce od kterého vlastníte i pokličku dejte rozpustit máslo a opečte na něm maso tak, aby se celé zatáhlo.
2
Maso osolte a popepřete. Zalijte asi 0,5l vody a pod pokličkou za občasné kontroly a promíchání duste asi 1/2 hodiny.
3
Mezitím si připravte papriku, kterou očistěte a nakrájejte na kostičky. To samé udělejte s rajčaty, pokud nemáte ty z plechu.
4
Po 1/2 hodině dušení přidejte petrželku, rajčata a papriku a duste ještě asi 8 minut.
5
Přilijte smetanu, kopr a dochuťte solí. Uveďte k varu, ale už nevařte. Podávejte s vařenými novými brambory.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hrstková polévka

20 důvodů proč si oblíbit avokádo

Pikantní brokolice s arašídovou omáčkou

Jablíčkový koláč s margotkou

Dýňový kompot

Celozrnné špaldové perníčky

Zdravé kávové smoothie s chia semínky

Paleo pštrosí vejce

Jednoduché kynuté šátečky plněné povidlím

Veganské cupcakes s čokoládovým krémem ze silken tofu

Salát ze špenátu, rukoly a ředkviček s vejcem

Míchaný salát s jahodami a bazalkovým tofu