Zeleninová směs s dýní hokaido

Dýní hokaido se letos urodilo dost a tak se v naší kuchyni vyskytují hodně často...naslano, nasladko....dnes jsem jí přidala do veganské variace na lečo...a vůbec v něm vejce nechyběla :-)

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Půl menší dýně hokaido
  • 4 cibule
  • 4 papriky
  • 4 rajčata
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce česneku
  • sůl, pepř

Postup

1

Cibuli oloupeme na nakrájíme na jemná půlkolečka. Dáme jí zezlátnout na pánev na olej.

2

Zatímco cibule zlátne, omyjeme dýni, vydlabeme měkký vnitřek a zbytek včetně slupky rosekáme v sekáčku na hrubší drť. Přisypeme do pánve k cibuli a za občasného míchání necháme svému osudu.

3

Mezitím připravíme papriku - nakrájíme jí na nudličky a vsypeme do pánve. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.

4

Nakonec si oloupeme rajčata, přidáme je do směsi a necháme vydusit všechnu vodu z nich. Podáváme třeba s chlebem, nebo s vaflemi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mini pizzy z listového těsta s cuketou, lučinou a smetanou

Tartelettes á la rhubarbe – rebarborové koláčky

Dýňová polévka s rajčaty

Rychlé těstoviny s rajčaty, mletým masem a sýrem

Italské minestrone

Křehké kuličky s kuřecím masem, bylinkami a rajčatovou omáčkou

Dýnovy džus

Pikantní kapsa se sweet chilli sauce

Portobello burgry

Veganské bezlepkové kuličky zapečené s rajčaty a quinoo

Křupavé kuřecí kousky s 11 druhy koření a bylinek

Zeleninový guláš s fazolemi a kolínky z jednoho hrnce