Zeleninová směs s dýní hokaido

Dýní hokaido se letos urodilo dost a tak se v naší kuchyni vyskytují hodně často...naslano, nasladko....dnes jsem jí přidala do veganské variace na lečo...a vůbec v něm vejce nechyběla :-)

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Půl menší dýně hokaido
  • 4 cibule
  • 4 papriky
  • 4 rajčata
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce česneku
  • sůl, pepř

Postup

1

Cibuli oloupeme na nakrájíme na jemná půlkolečka. Dáme jí zezlátnout na pánev na olej.

2

Zatímco cibule zlátne, omyjeme dýni, vydlabeme měkký vnitřek a zbytek včetně slupky rosekáme v sekáčku na hrubší drť. Přisypeme do pánve k cibuli a za občasného míchání necháme svému osudu.

3

Mezitím připravíme papriku - nakrájíme jí na nudličky a vsypeme do pánve. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.

4

Nakonec si oloupeme rajčata, přidáme je do směsi a necháme vydusit všechnu vodu z nich. Podáváme třeba s chlebem, nebo s vaflemi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečené brambory s červenou řepou

Video: Zdravá verze kuřecího Katsu curry s květákovou rýží

Špagety alla matriciana s rajčaty a vepřovou šunkou

Pečené bramborové špalíky s tymiánovým máslem

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Pečená brambora s bylinkami a mořskou solí

Jemná bramborová polévka s kousky slaniny a tymiánem

Nejkřupavější pečené brambory

Rychlé fazolové lusky na zázvoru

Rostlinné placičky s quinoou plné bílkovin

Kuřecí kousky se zeleninou hotové do 10 minut

Zdravé cuketové lasagně s voňavými bylinkami