Zeleninová směs s dýní hokaido
Dýní hokaido se letos urodilo dost a tak se v naší kuchyni vyskytují hodně často...naslano, nasladko....dnes jsem jí přidala do veganské variace na lečo...a vůbec v něm vejce nechyběla :-)

Ingredience na 2 porce
- Půl menší dýně hokaido
- 4 cibule
- 4 papriky
- 4 rajčata
- 4 lžíce oleje
- 3 lžíce česneku
- sůl, pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Cibuli oloupeme na nakrájíme na jemná půlkolečka. Dáme jí zezlátnout na pánev na olej.
Zatímco cibule zlátne, omyjeme dýni, vydlabeme měkký vnitřek a zbytek včetně slupky rosekáme v sekáčku na hrubší drť. Přisypeme do pánve k cibuli a za občasného míchání necháme svému osudu.
Mezitím připravíme papriku - nakrájíme jí na nudličky a vsypeme do pánve. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
Nakonec si oloupeme rajčata, přidáme je do směsi a necháme vydusit všechnu vodu z nich. Podáváme třeba s chlebem, nebo s vaflemi.
Mohlo by vás zajímat:
Dýně
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře