
Korpus
Krém
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte olejem 20 cm dortovou formu a vyložte pečícím papírem.
Do mixéru vložte lístky bazalky a cukr a dobře promíchujte tak, aby byly lístky bazalky najemno nakrájené.
V míse smíchejte máslo, kakao a bazalkový cukr a dobře promíchejte, aby bylo všechno propojeno.
Přidejte vejce po jednom, pokaždé dobře promíchejte.
Vmíchejte sůl a prášek do pečiva, pomalu přidejte mouku a dobře promíchejte.
Přilijte horkou vodu, promíchejte.
Nalijte vzniklé těsto do připravené formy a pečtě 25 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed korpusu nebude čistá.
Nechte 5 minut zchladnout, poté přemístěte na rošt ke zchladnutí.
Smíchejte máslo s kakaem pomocí ručního robota. Šlehejte, dokud nebude směs lehká a napěněná.
Přidejte mléko, vanilku a promíchejte.
Postupně přidávejte moučkový cukr a mixujte dohladka. Rozprostřete krém na zchlazený korpus.
Dort můžete skladovat ve vzduchotěsné krabičce v pokojové teplotě až 3 dny.