Recept na vláčný mrkvový dort s banánem a ricottovým krémem

Upéct takový mrkvový dort, který by chutnal i tomu nejzarytějšímu odpůrci zeleniny, je velká výzva. S tímto receptem ale budete slavit pouze úspěchy. Malinkým bonusem může být také to, že dort obsahuje cukr pouze ze zeleniny, ovoce a medu.
  • Čas přípravy: 1 h
  • Porce: 8 – 10

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 1 hrnek rozmixovaného banánu
  • 1 a 1/2 hrnku strouhané mrkve
  • 1/4 hrnku medu
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 lžíce chia semínek rozmixovaných ve 4 lžících vody
  • 1/3 hrnku rozinek
  • 1/3 hrnku ořechů (vlašské ořechy, mandle, pekanové ořechy)
  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku, zázvoru a nového koření

Krém

  • 300 g ricotty
  • 300 g bílého hustého jogurtu
  • 1/4 hrnku medu

Postup

1

Smíchejte jogurt s ricottou. Připravte si misku, dejte na ni sítko a do něj plátěný hadřík. Smíchaný jogurt s ricottou dejte do hadříku a nechte v lednici zhruba 2 – 3 hodiny, dokud neodkape všechna přebytečná voda.

2

Předehřejte troubu na 170°C a nachystejte si dortovou formu s průměrem 20 cm, kterou vymažte máslem.

3

Všechny mokré ingredience smíchejte. Přidejte mouku, prášek do pečiva a koření. Promíchejte a nalijte do formy. Pečte zhruba 20 – 25 minut dozlatova. Mezitím si můžete nasekat ořechy na malé kousky.

4

Vyndejte krém z ledničky a smíchejte jej s medem. Korpus podélně rozřízněte a na spodní část dejte vrstvu krému. Zasypejte polovinou ořechů a položte na ně druhý plát. Na druhou část korpusu dejte zbytek krému a jemně uhlaďte. Zbytek ořechů nasypte na okraj dortu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě

Pomerančový dort

Tofu v rajčatové omáčce s quinoou

Obrácený jablečný štrůdl se skořicí

Brokolicová polévka se slaninou a sýrem v chlebu

Zapékaný květák se slaninou, sýrem a jarní cibulkou

Mandlový dezert s amarettem a olivovým olejem

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Houbový guláš od Červeného rendlíku

Noky s houbovým ragú

Vanilkové rohlíčky

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny