Mini dýňové cheesecaky

Roztomilé podzimní dobrůtky z dýňového pyré, kterými překvapíte každou návštěvu!

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 200g kokosovo/ovesné drti (v tomto receptu jsem využila drť, která mi zbyla při výrobě rostlinného mléka, tato drť obsahovala 2/3 kokosu a 1/3 ovesných vloček, můžete použít jakoukoli jinou drť nebo i samotný kokos a ovesné vločky, v tom případě dejte o trochu menší množství, protože já jsem vážila drť, která byla vlhká)
  • 100g špaldové mouky
  • 50ml řepkového oleje
  • 150ml rostlinného mléka (použila jsem kokosovo-ovesné)
  • 100g datlí
  • 1 lžička skořice

Krém

  • 700g dýně hokkaido (asi 500-600g dýňového pyré po upečení a rozmixování)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 balení silken tofu extra firm
  • 100g změklého kokosového tuku
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • 2-3 lžičky skořice
  • trocha mletého muškátového oříšku

Na odzobení

  • kousky sušených jablek či hrušek
  • 1 + 5 lžic třtinového cukru
  • trocha rostlinného mléka

Postup

1

Všechny ingredience na korpus smícháme, datle předtím zalijeme horkou vodou, necháme 5 minut odstát a pak umixujeme. Pokud směs není dokonale rozmíchaná, můžeme si pomoci mixérem. Směsí plníme silikonové formy na muffiny přibližně do 1/3 až 1/2 velikosti muffinů (u mě to byla přibližně 1 vrchovatá lžíce na každý muffin). Pečeme při vyšších teplotách asi 15 minut - průběžně kontrolujeme. Necháme vystydnout.

2

Dýni nakrájíme na kostky a odvážíme si 700g, poté pečeme pocákané olivovým olejem asi 20 minut (do změknutí dýně). Rozmixujeme na pyré a necháme vystydnout. Poté přidáme další ingredience a opět promixujeme. Směs klademe jako další vrstvu do silikonových forem na muffiny. Necháme přes noc ztuhnout v lednici. Druhý den opatrně vyklopíme, nejlépe to jde tak, že první odchlípneme okraje tak, abychom viděli až na korpus, potom muffin otočíme vzhůru nohama a mačkáme ze stran na dno, dokud nevnikne pod korpus vzduch a neuvolní se tak podtlak, pak nám muffin vypadne opatrně do dlaně, hned ho otočíme a zahladíme případné vady na kráse. Tímto způsobem se mi povedlo krásně vyklopit muffinová srdíčka, s obyčejnou kulatou formičkou jsem ale měla problém, takže jsem je naskládala na půl hodiny do mrazáku, pak šly vyndat úplně bez problémů.

3

Kousky sešených hrušek a jablek zalijeme teplou vodou a necháme 10 minut odstát, potom zcedíme a lehce osušíme. Hodíme na pánev společně se lžící třtinového cukru. Za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat, potom lžičkou klademe vždy malou kopičku na každý muffin.

4

TIP: Muffiny můžete dozdobit i samotným karamelem. Na pánev dejte 5 lžic třtinového cukru a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat, potom zjemněte trochou ohřátého rostlinného mléka (asi 3 lžíce).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečené bramborové mřížky

Vláčná ovocná buchta

Domácí bylinkové máslo

Dvojitě čokoládový cheesecake s kakaovými sušenkami

Bohatě jablečný koláč s drobenkou na máslovém korpusu

Bylinkový kuřecí steak s brokolicovou „rýží“

Rychlé bezlepkové pečivo bez kynutí

Burger bulky

Dietní čokoládové sušenky

Cuketovo-mrkvové placičky se sýrem

Sladké velikonoční copánky z kynutého těsta

Kakaová roláda s čokoládovým krémem, marmeládou a polevou