
Korpus
Krém
Na odzobení
Všechny ingredience na korpus smícháme, datle předtím zalijeme horkou vodou, necháme 5 minut odstát a pak umixujeme. Pokud směs není dokonale rozmíchaná, můžeme si pomoci mixérem. Směsí plníme silikonové formy na muffiny přibližně do 1/3 až 1/2 velikosti muffinů (u mě to byla přibližně 1 vrchovatá lžíce na každý muffin). Pečeme při vyšších teplotách asi 15 minut - průběžně kontrolujeme. Necháme vystydnout.
Dýni nakrájíme na kostky a odvážíme si 700g, poté pečeme pocákané olivovým olejem asi 20 minut (do změknutí dýně). Rozmixujeme na pyré a necháme vystydnout. Poté přidáme další ingredience a opět promixujeme. Směs klademe jako další vrstvu do silikonových forem na muffiny. Necháme přes noc ztuhnout v lednici. Druhý den opatrně vyklopíme, nejlépe to jde tak, že první odchlípneme okraje tak, abychom viděli až na korpus, potom muffin otočíme vzhůru nohama a mačkáme ze stran na dno, dokud nevnikne pod korpus vzduch a neuvolní se tak podtlak, pak nám muffin vypadne opatrně do dlaně, hned ho otočíme a zahladíme případné vady na kráse. Tímto způsobem se mi povedlo krásně vyklopit muffinová srdíčka, s obyčejnou kulatou formičkou jsem ale měla problém, takže jsem je naskládala na půl hodiny do mrazáku, pak šly vyndat úplně bez problémů.
Kousky sešených hrušek a jablek zalijeme teplou vodou a necháme 10 minut odstát, potom zcedíme a lehce osušíme. Hodíme na pánev společně se lžící třtinového cukru. Za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat, potom lžičkou klademe vždy malou kopičku na každý muffin.
TIP: Muffiny můžete dozdobit i samotným karamelem. Na pánev dejte 5 lžic třtinového cukru a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat, potom zjemněte trochou ohřátého rostlinného mléka (asi 3 lžíce).