Čočko-bolognese omáčka na těstoviny (vegan)

Čočko-bolognese omáčka na těstoviny (vegan)

Ingredience na 4 porce

  • 1 cibule (nasekaná)
  • 1 paprika (nasekaná)
  • 4 stroužky česneku (nadrcené)
  • 5 rajčat (nasekané)
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 1 hrnek čočky
  • 2 lžíce Worchesteru
  • 1 lžíce fenyklu
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžíce čer. papriky

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Čočku dej vždy vařit do dvojnásobku vody, na cca 30-40 min. Potřebuješ, aby byla co nejvíce měkká, aby se potom lépe mixovala.

2

uvařenou, rozemletou a zcezenou čočku dej na pánev a zprudka, za stálého míchání restuj, cca 5 minut.

3

Přidej cibuli, papriky, česnek (pokud je potřeba i trochu vody) a vař do měkka opět cca 5 min.

4

Vmíchej protlak a Worchester spolu s rajčaty, fenyklem a oreganem a povař tentokrát déle, kolem 10 minut.

5

Nakonec zahustíš vodou se škrobem(podle potřeby) , solí a pepřem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Veganské, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Tomáš Vojta

Tomáš Vojta

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře