Domácí nutella

Snad všechno je lepší vyrobené podomácku. Takže co takhle podomácku vyrobená nutella? Opravdu napěchovaná oříšky? Na mě osobně je třeba kupovaná Nutella příliš sladká a jiné značky oříškových pomazánek mi moc nechutnají, takže jak to vyřešit? Vyrobte si domácí, upravte si klidně množství cukru nebo do ní přidejte trošku rozpuštěné čokolády. Jak si budete přát. A příště, až budete prohlížet naše stránky, budete olizovat lžíci od vaší výborné domácí nutelly. :)

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Hrnek lískových oříšků
  • 300g posekané mléčné čokolády
  • 2 lžíce oleje bez chuti
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (nebo použijte vanilkový cukr a uberte na obyčejném) cukru)
  • Asi půl lžičky soli

Postup

1

V troubě předehřáté na 170 °C opékejte oříšky asi 12 minut nebo dokud lehce nezhnědnou. Když trochu zchladnout, zabalte je to utěrky a drhněte je proti lince, abyste odstranili co nejvíce slupek. Nechte vychladnout.

2

Rozehřejte čokoládu. (Nejlépe ve vodní lázni, ale můžete použít i mikrovlnku, nebo ji rozehřát přímo v kastrůlku.)

3

V mixéru rozemelte oříšky, dokud nevytvoří pastu. Přidejte zbylé ingredience kromě čokolády a znovu rozmixujte. Nakonec přidejte čokoládu a ještě jednou promixujte.

Poznámka

Směs by měla být tekutější, nebojte, po zchladnutí ztuhne. Nutellu uchovávejte v uzavíratelné sklenici/krabičce, stačí při pokojové teplotě. Vydrží až dva týdny. Pokud dřív záhadně nezmizí a nezbude jen prázdná nádoba. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčná banánová bábovka s jablečnou šťávou a kousky čokolády

Kokosový cheescake s bílou čokoládou

Jahodový páj

Krémové špagety s cuketou a žampiony z jednoho hrnce

Cheesecake s arašídovým máslem a čokoládovou ganachí

Lehký moučník se smetanovým krémem, banánem a kokosem

Mandlovo – špaldová galetka s broskvemi (galette)

Indické sladké kuře

Avokádová buchta

Obrácený hruškový koláč

Rafaelo

Video: Pečené parmezánové baby brambory provoněné česnekem a bylinkami