V troubě předehřáté na 170 °C opékejte oříšky asi 12 minut nebo dokud lehce nezhnědnou. Když trochu zchladnout, zabalte je to utěrky a drhněte je proti lince, abyste odstranili co nejvíce slupek. Nechte vychladnout.
Rozehřejte čokoládu. (Nejlépe ve vodní lázni, ale můžete použít i mikrovlnku, nebo ji rozehřát přímo v kastrůlku.)
V mixéru rozemelte oříšky, dokud nevytvoří pastu. Přidejte zbylé ingredience kromě čokolády a znovu rozmixujte. Nakonec přidejte čokoládu a ještě jednou promixujte.
Směs by měla být tekutější, nebojte, po zchladnutí ztuhne. Nutellu uchovávejte v uzavíratelné sklenici/krabičce, stačí při pokojové teplotě. Vydrží až dva týdny. Pokud dřív záhadně nezmizí a nezbude jen prázdná nádoba. :)