Slaný závin se šunkou, slaninou a černými olivami

Netradiční ovšem chuťově perfektní slaný závin, který je díky použití kefíru opravdu vláčný. Po rozkrojení nadýchané střídky vás čeká překvapení v podobě šunky, slaniny a černých oliv. Výborný je s máslem, pikantními pomazánkami ale i tak, sám o sobě. 🙂
  • Doba přípravy: 2 h 30 minut

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml kefíru
  • 50 ml vlažné vody
  • 7 g sušeného nebo 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 plná lžička soli
  • 1 velké vejce
  • 300 g uzené krůtí šunky
  • 100 g jemně nasekaných černých oliv
  • 100 g slaniny
  • 60 ml oleje
  • 175 g strouhaného sýra dle chuti

Zdobení

  • vejce
  • semínka dle výběru ( například sezamová, slunečnicová…)

Postup

1

Do vlažné vody vložte droždí společně s cukrem, zamíchejte a nechte chvíli odpočívat, aby se droždí probudilo.

2

V míse smíchejte mouku, sůl, vejce, olej, kefír a aktivované droždí. Vše vypracujte v hladké těsto.

3

Jakmile je těsto hladké a viskózní, lehce jej natřete olejem a vraťte do mísy. Dejte na teplé místo a nechte přibližně zdvojnásobit objem. Poté těsto dejte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na tři stejné kusy. Každý vytvarujte do malé koule a nechte je přibližně 10 minut odpočívat zakryté čistou utěrkou.

4

Poté každý kus vyválejte na přibližný obdélník o tloušťce 0,5 cm. Položte na něj šunku, strouhaný sýr, nasekané olivy a slaninu. Zabalte podélně do válce. Stejný proces proveďte i s dalšími kusy těsta.

5

Takto připravené válečky opatrně spleťte do jednoho velkého copu a vložte do olejem vymazané formy na biskupský chlebíček.

6

Potřete povrch rozšlehaným vejce a posypte semínky dle výběru.

7

Pečte v předehřáté troubě na 175 °C přibližně 45 až 50 minut. Pokud začne povrch rychle zlátnout, přikryjte jej alobalem.

8

Poté chléb vyklopte z formy a nechte na roštu úplně vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémové rizoto s dýní hokkaido

Vietnamský salát bún bò nam bộ

Jablkové řezy

Dortová senzace: Levhartí dort s čokoládovým krémem

Guacamole

Mrkvovo-jablečné sušenky s kokosem

Ranní smoothie borůvky-meruňka-kiwi

Zapečená bramborová kaše

Ravioli z červené řepy s ricottou a růžovým pepřem

Lilkové mini pizzy s domácí rajčatovou omáčkou, italským kořením a sýrem

Baklažánová bharta s jogurtom

Video: Restované žampiony na bílém víně s karamelizovanou cibulkou