Zapečená rajčata s mletým masem

Nejlepší podoba, jak využít velká šťavnatá rajčata. Naplňte je masovou směsí a zapečte.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 12 velkých rajčat
  • 500 g mletého masa
  • 1 pokrájená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce protlaku
  • sůl, pepř
  • špetka mleté majoránky
  • 100 g fety
  • hrst nasekané petržele
  • olivový olej

Postup

1

Deje vařit 150 g dlouhozrnné rýže dle návodu v osolené vodě. Nevařte ji úplně do měkka, bude se ještě zapékat a v troubě dojde.

2

Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. Osmahněte cibuli v pánvi na oleji, až zezlátne, přidejte česnek. Až se rozvoní, vmíchejte mleté maso a opékejte ho. Vařečkou ho rozdělujte, aby se rozdrobilo na menší kousky. Během míchání maso osolte, opepřete a přidejte špetku majoránky. Nakonec vmíchejte 1 lžíci rajčatového protlaku a ještě 2 minuty opékejte.

3

K masu přidejte uvařenou rýži a důkladně promíchejte. Rajčata seřízněte navrchu, vydlabejte lžící dužninu a plňte je masovou směsí. Rajčata přesuňte do olejem vymazané zapékací misky. Pokapejte je olivovým olejem, zasypte sýrem a posekanými bylinkami. Dejte je zapéct na 200 °C, dokud nezezlátnou zeshora.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Nápadité skořicové minitrdelníky z toustového chlebu plněné voňavými jablky

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu

Fitness makovo-tvarohový zákusok

Smažené špenátové kuličky

Úžasně krémový koláč Raffaello

Octové brambůrky bez fritování

Cookies nanuky

Kakaová roláda se smetanovým mascarpone

Vepřové nudličky s cuketou

Kuřecí pie

Segedínský guláš

Fazolový guláš s kukuřičnými placičkami