Dýňové rizoto s kuřecími kousky

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • lžička másla
  • 1/4 cibule
  • 150g dýně hokaido
  • 70g rýže
  • 100g kuřecích prsou
  • lžička parmazánu
  • sůl, pepř, kurkuma
  • petrželka na ozdobu

Postup

1

Cibuli nakrájíme na hrubo. Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu a nastrouháme na hrubo.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibulku a rychle orestujeme. Přidáme dýni a opečeme. Osolíme a okořeníme. Přidáme rýži, zalijeme horkou vodou a pomalu dusíme pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby dolijeme vodu. Když je rýže měkká, odstavíme pánev a k rýži přidáme parmazán. Promícháme.

3

Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Dusíme asi 20 minut.

4

Maso servírujeme s rizotem, zdobíme zelenou petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Veganské lahodné burgery z fazolí a mrkve

Krevety na másle se studeným dipem

Řecký salát

Lososové sashimi s koriandrem, avokádem a wasabi majonésou

Pohanka s kuřecím masem a zeleninou

Mangovo-špenátové smoothie s chia a goji

Plněné rolky z uzeného lososa

Video: Dutch baby – pečená palačinka s čerstvými jahodami

Tradiční recept na plněná vejce s majonézou, hořčicí a sladkou paprikou

Spaghetti cacio e pepe

Strouhaný kokosovo-tvarohový koláč

Citrónovo-makové sušenky