Dýňové tolárky
Lahodnou přílohou v podobě bezlepkových dýňových tolárků zpestříte svůj jídelníček. U nás doma tolárky záhadně mizí už během smažení – přítel pomáhá v kuchyni. :-)

Ingredience na 6 porcí
- 1 větší máslová dýně
- cca 200 g tapiokové mouky
- 3–4 vejce
- 2–3 lžičky soli
- máslo nebo sádlo na smažení
Postup
Celkový čas přípravy: 120 min
Dýni rozkrájíme na menší kusy, zbavíme jader a slupky a dáme péct do trouby na 150 °C cca na hodinu, dokud dýně nezměkne.
Upečenou dýni rozmixujeme a přimícháme vejce, mouku a sůl.
Tolárky smažíme na sádle nebo másle 2–3 minuty z každé strany.
Hodí se jako příloha například ke guláši nebo boloňskému masu.
Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Dýně Paleo Přílohy