fbpx

Dýňové tolárky

Lahodnou přílohou v podobě bezlepkových dýňových tolárků zpestříte svůj jídelníček. U nás doma tolárky záhadně mizí už během smažení – přítel pomáhá v kuchyni. :-)

Dýňové tolárky

Ingredience na 6 porcí

  • 1 větší máslová dýně
  • cca 200 g tapiokové mouky
  • 3–4 vejce
  • 2–3 lžičky soli
  • máslo nebo sádlo na smažení

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Dýni rozkrájíme na menší kusy, zbavíme jader a slupky a dáme péct do trouby na 150 °C cca na hodinu, dokud dýně nezměkne.

2

Upečenou dýni rozmixujeme a přimícháme vejce, mouku a sůl.

3

Tolárky smažíme na sádle nebo másle 2–3 minuty z každé strany.

4

Hodí se jako příloha například ke guláši nebo boloňskému masu.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Paleo Přílohy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře