Houbový kuba s krupkami, bylinkami a česnekem

Nesmrtelná klasika, kterou si oblíbily snad všechny generace.:) Houbový kuba je směs krupek, sušených hub a voňavých bylinek, doplněných česnekem a zeleninovým vývarem. Příprava není nijak složitá a je skvělý i studený.
  • Doba přípravy: 1 h 30 minut

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2-3 hrsti sušených hub (případně čerstvé)
  • 300 g krupek
  • 3 lžíce sádla + na vymazání pekáče
  • 2 velké cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 3 lžíce majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • zeleninový vývar
  • sůl a pepř

Postup

1

Houby zalijte horkou vodou a nechte je přes noc namáčet. Krupky propláchněte vodou, sceďte a nechte odkapat přebytečnou vodu.

2

Do hrnce vložte půlku množství másla a orestujte na něm jednu cibuli nakrájenou na jemno. Přidejte krupky a orestujte dorůžova. Zalijte vývarem, přiklopte poklicí a vařte do měkka.

3

Na zbytku másla orestujte druhou cibuli, přidejte houby, kmín, sůl, pepř, majoránku a tymián. Lehce podlijte vodou a poduste. Jakmile budou houby měkké přidejte nadrcený česnek a dobře promíchejte.

4

Houbovou směs přidejte ke krupkám, osolte, opepřete a vše vložte do pekáče vymazaného sádlem.

5

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 až 30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový dort Ferrero

Skořicoví šneci

Luxusní losos gravlax s hořčičnou omáčkou

Salát z bílé ředkve

Hovězí enchiladas s avokádem a salsou

Domácí krtkův dort

Nejlepší recept na perníčky

Bezlepkové krekry se sýrem a slunečnicovými semínky

Dýňové ragú s hovězím masem a špeclemi

Jemné tvarohové kuličky se sezónním ovocem

Méně tučný Míša dort navoněný kokosem

Jablíčková buchta s vůní perníku