Houbový kuba s krupkami, bylinkami a česnekem

Nesmrtelná klasika, kterou si oblíbily snad všechny generace.:) Houbový kuba je směs krupek, sušených hub a voňavých bylinek, doplněných česnekem a zeleninovým vývarem. Příprava není nijak složitá a je skvělý i studený.

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
Recept na houbového kubu

Ingredience

  • 2-3 hrsti sušených hub (případně čerstvé)
  • 300 g krupek
  • 3 lžíce sádla + na vymazání pekáče
  • 2 velké cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 3 lžíce majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • zeleninový vývar
  • sůl a pepř

Postup

1

Houby zalijte horkou vodou a nechte je přes noc namáčet. Krupky propláchněte vodou, sceďte a nechte odkapat přebytečnou vodu.

2

Do hrnce vložte půlku množství másla a orestujte na něm jednu cibuli nakrájenou na jemno. Přidejte krupky a orestujte dorůžova. Zalijte vývarem, přiklopte poklicí a vařte do měkka.

3

Na zbytku másla orestujte druhou cibuli, přidejte houby, kmín, sůl, pepř, majoránku a tymián. Lehce podlijte vodou a poduste. Jakmile budou houby měkké přidejte nadrcený česnek a dobře promíchejte.

4

Houbovou směs přidejte ke krupkám, osolte, opepřete a vše vložte do pekáče vymazaného sádlem.

5

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 až 30 minut.

Mohlo by vás zajímat: hlavní jídlo, houbový kuba, houby, kmín, kroupy, krupky, majoránka, pečení, sádlo, slané recepty, tymián, Bez mouky, Bezlepkové, Hlavní jídla, Vegetariánské

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře