Jablkové lívance (bez lepku, cukru, laktózy)

Tentokrát jsem vsadila na běžně dostupné suroviny, a protože se ráda inspiruji makrobiotikou, která uznává naše původní suroviny, zvolila jsem místo banánu jablko a tyto výborné lívance chutnaly lahodně.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 jablko
  • 2 vejce
  • 4 PL bezlepkové mouky (doporučuji směsi z obilovin, ne škroby)
  • 1/2 ČL skořice
  • špetka sody

Postup

1

Nastrouháme si omyté jablko, přidáme vejce, mouku, skořici a sodu.

2

Důkladně promícháme.

3

Hotové těsto opékáme na pánvi do zlatova.

4

Opečené lívance si doplníme surovinami podle chuti, já přidala jahodovou marmeládu, čerstvé jablko, vlašské ořechy a med.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřové žampionové kapsy obalené do křupavého kabátku z brambor

Ovocný clafoutis

Mangový džus

Jednoduchá sušená jablka se skořicí, zázvorem a muškátovým oříškem

Švestkové chutney

Hrušky zapékané s medem, máslem a tymiánem

Levandulová pavlova s borůvkami

Kokosový chia pudink s ovocem

Bramborové tulipány se sýrem a rozmarýnem pečené v troubě

Slaný olivový koláč bez mouky

Video: Čokoládový palačinkový dort se šlehačkou a čokoládovou ganache

Odlehčený salát Coleslaw s jablkem a celerem ale bez tučné majonézy a nadýmavého zelí