Cuketové hranolky s jogurtovým dipem

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 střední cuketa
  • 1 vejce
  • trocha mléka
  • slunečnicový olej
  • hladká mouka
  • sladká paprika
  • sůl
  • drcený kmín

Ingredience na dip 

  • bílý jogurt
  • petrželka kadeřavá
  • nasekaná cibulka
  • sůl
  • pepř
  • česnek nebo chilli dle chuti

Postup

1

Cuketu oškrábeme a nakrájíme na stejně silné hranolky (silné proužky).

2

Hranolky obalujeme v rozšlehaném vajíčku s trochou mléka.

3

Následně hranolky obalíme ve směsi z mouky, sladké papriky, soli a drceného kmínu. Tento postup opakujeme 2x.

4

Hranolky smažíme cca 1minutu z každé strany na rozpáleném oleji.

5

Osmažené hranolky pokládáme na ubrousek, aby odsál co nejvíce oleje.

Poznámka

Obalené cuketové hranolky můžete také lehce zakápnout olivovým olejem a péct je v troubě cca 10–15min na 170 stupňů.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ořechový kreméš s vanilkovým žloutkovým krémem

Citronová rýže se špenátem a koriandrem

Pikantní pomazánka z kysaného zelí a řepy

Hrnkový moučník – bublanina

Pikantní rajčatová omáčka s polentovými kostkami

Bramborové válečky se švestkovým rozvarem

Trhanec

Indický dhál

Veganská čokoládová pěna

Cuketový koláč

Avokádový salát s kuřecím masem a koriandrem

Krémová polévka z dýně a tuřínu, se šalvějovými květy