Delikátní jablečné pralinky v bílé čokoládě

Vyzkoušejte pralinky tentokrát trochu jinak. Připravte si o kapku zdravější variantu s jablečnou náplní a skořicí, to vše zabalené v křupavé bílé čokoládě. Tyto pralinky nejsou přehnaně sladké a proto jsou u nás velmi oblíbené.
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Porce: 20 – 25 kusů

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 malé jablko
  • 55 g krémového sýra, pokojové teploty (Žervé, Philadelphie)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 175 g máslových sušenek, nadrcených
  • ½ lžičky skořice
  • 100 g bílé čokolády, rozpuštěné

Poleva

  • 200 g bílé čokolády, rozpuštěné
  • ¼ lžičky skořice

Postup

1

Jablko, oloupejte, zbavte jadřince a nakrájejte na malé kousky. Vložte do rendlíku se lžičkou vody. Přiklopte poklicí a nechte 3 až 5 minut vařit, dokud jablko nezměkne. Poté nechte vychladnout.

2

Krémový sýr a moučkový cukr přidejte do mísy a dobře smíchejte. Vsypejte nadrcené sušenky, skořici a rozpuštěnou čokoládu a kousky jablka.

3

Zakryjte potravinovou fólií a vložte do lednice na hodinu.

4

Plechy vyložte pečícím papírem. Směs po lžičkách tvarujte do kuliček a dávejte na plech. Jakmile budete mít všechno těsto zpracované, vložte plech na půl hodinu do lednice nebo na chladnější místo.

5

Poté kuličky obalujte v rozpuštěné čokoládě a posypejte každou pralinku trochou skořice.

6

Můžete nechta čokoládu zatuhnout v pokojové teplotě, nebo proces uspíšit a vložit plech s kuličkami opět na půl hodiny do lednice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bylinkové carpaccio

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Domácí křupavé ořechové müsli s kokosovým olejem a skořicí

Omeleta s patizonem a rajčátky

Krémový quiche s Nivou a křupavou krustou

Bezlepková pizza z vaječného těsta s čabajkou a olivami

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Quiche s červenou řepou a kozím sýrem

Ranná chia vzpruha

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu

Křupavé slané bochánky z 4 ingrediencí

Polévka z červeného zelí a fazolí