fbpx

Delikátní jablečné pralinky v bílé čokoládě

Vyzkoušejte pralinky tentokrát trochu jinak. Připravte si o kapku zdravější variantu s jablečnou náplní a skořicí, to vše zabalené v křupavé bílé čokoládě. Tyto pralinky nejsou přehnaně sladké a proto jsou u nás velmi oblíbené.

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Porce: 20 – 25 kusů
Recept na jablečné truffles

Ingredience

  • 1 malé jablko
  • 55 g krémového sýra, pokojové teploty (Žervé, Philadelphie)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 175 g máslových sušenek, nadrcených
  • ½ lžičky skořice
  • 100 g bílé čokolády, rozpuštěné

Poleva

  • 200 g bílé čokolády, rozpuštěné
  • ¼ lžičky skořice

Postup

1

Jablko, oloupejte, zbavte jadřince a nakrájejte na malé kousky. Vložte do rendlíku se lžičkou vody. Přiklopte poklicí a nechte 3 až 5 minut vařit, dokud jablko nezměkne. Poté nechte vychladnout.

2

Krémový sýr a moučkový cukr přidejte do mísy a dobře smíchejte. Vsypejte nadrcené sušenky, skořici a rozpuštěnou čokoládu a kousky jablka.

3

Zakryjte potravinovou fólií a vložte do lednice na hodinu.

4

Plechy vyložte pečícím papírem. Směs po lžičkách tvarujte do kuliček a dávejte na plech. Jakmile budete mít všechno těsto zpracované, vložte plech na půl hodinu do lednice nebo na chladnější místo.

5

Poté kuličky obalujte v rozpuštěné čokoládě a posypejte každou pralinku trochou skořice.

6

Můžete nechta čokoládu zatuhnout v pokojové teplotě, nebo proces uspíšit a vložit plech s kuličkami opět na půl hodiny do lednice.

Mohlo by vás zajímat:
bílá čokoláda čokoláda jablka pralinky skořice sladké recepty Vegetariánské

Zdroj: kitchensanctuary.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře