I když vám tohle konopné semínko záchvat smíchu nepřivodí, určitě vám může přivodit dobrou náladu skutečnost, že podpoříte své zdraví :).
miriako
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
200 g kvalitní hořké čokolády (min. 52 % kakaa)
100 g vlašských ořechů
100 g pomerančové kandované kůry
80 g konopných semínek
50 g kešu oříšků
50 g slunečnice
1 lžíce kokosového tuku
kůra z půlky bio citronu
1/3 lžičky chilli koření
špetička soli
Postup
1
Čokoládu rozlámeme do hrnce a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme chilli koření, špetičku soli a kokosový tuk a udržujeme rozehřáté. Vlašské i kešu ořechy nahrubo nasekáme a opečeme na suché pánvi. Nepečeme dozlatova, jen necháme vyniknout vůni. Přisypeme k čokoládě. Slunečnici také chvilku opražíme a také přidáme do kastrolu. To samé uděláme i s konopnými semínky a rovněž je přimícháme k čokoládě.
2
Nakonec přidáme kousíčky kandované kůry a jemně nastrouhanou citrónovou kůru (citron předem samozřejmě omyjeme kartáčkem). Důkladně promícháme.
3
Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí dvou lžiček na něj tvoříme malé hrudky. Necháme zatuhnout.