V míse smíchejte mouku, cukr, vejce, citrónovou kůru, sůl a změklé máslo (125g – zbytek si nechte na pomazání formy).
Těsto zpracujte (v případě, že vám vyšlo příliš patlavé, tak přidejte lehce mouky) v kouli, zabalte ho do potravinářské folie a nechte 1 hodinu odpočívat v lednici. Vezměte formu s průměrem kolem 25cm a vymažte ji máslem.
Dejte rozehřát troubu na 200°C. Mezitím uválejte 3/4 těsta na placku a vložte ji pečlivě do formy, kraje nechte vyvýšené, vytvarujte je.
Těsto vymažte marmeládou. Ze zbylé 1/4 těsta vyválejte opět placku a nakrájejte jí kolečkem na proužky.
Proužky naskládejte na těsto ve formě do tvaru mřížky (viz. na fotce). Dejte péct na 40 minut.
Podávejte vychladlé (eventuelně i posypané moučkovým cukrem – ne všichni Italové to ale tak dělají, většinou se podává už tak jak je).