Ingredience na 4 porce

  • 250g mouky (hladká 00)
  • 130g cukru (já použila napůl třtinový a napůl normální)
  • 1 vejce (nebo dva žloutky) – já dala 1 celé vejce
  • 1/2 nastrouhané citrónové kůry
  • špetka soli
  • 200g marmelády
  • 135g másla

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

V míse smíchejte mouku, cukr, vejce, citrónovou kůru, sůl a změklé máslo (125g – zbytek si nechte na pomazání formy).

2

Těsto zpracujte (v případě, že vám vyšlo příliš patlavé, tak přidejte lehce mouky) v kouli, zabalte ho do potravinářské folie a nechte 1 hodinu odpočívat v lednici. Vezměte formu s průměrem kolem 25cm a vymažte ji máslem.

3

Dejte rozehřát troubu na 200°C. Mezitím uválejte 3/4 těsta na placku a vložte ji pečlivě do formy, kraje nechte vyvýšené, vytvarujte je.

4

Těsto vymažte marmeládou. Ze zbylé 1/4 těsta vyválejte opět placku a nakrájejte jí kolečkem na proužky.

5

Proužky naskládejte na těsto ve formě do tvaru mřížky (viz. na fotce). Dejte péct na 40 minut.

6

Podávejte vychladlé (eventuelně i posypané moučkovým cukrem – ne všichni Italové to ale tak dělají, většinou se podává už tak jak je).

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře