Zdravá duhová zmrzlina bez přidaného cukru a barviv

Získat takhle krásně duhovou zmrzlinu není nic složitého. Potřebujeme k tomu jen trochu čerstvého ovoce a kuchyňský mixér. S přípravou vám mohou pomoci i děti, které se pak na tuhle zmrzlinu budou těšit ještě o to více.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1 

Každý druh ovoce jednotlivě rozmixujeme na hladké pyré a dáme zvlášť do mističek.

Krok 2 

Nachystáme si formičky na zmrzlinu. Na dno dáme pár lžiček pyré z kiwi a zapíchneme do něj dřevěnou tyčku na nanuk. Dáme cca na 20 minut do mrazáku.

Krok 3 

Formičky vytáhneme a jako další navrstvíme pár lžiček jahodového pyré. Zkontrolujeme, jestli dřevěná tyčka stojí rovně. Opět vložíme na dalších 20 minut do mrazáku.

Krok 4 

Stejný postup opakujeme s mangovým, borůvkovým, melounovým i ananasovým pyré.

Krok 5 

Po poslední vrstvě ovocného pyré necháme v mrazáku alespoň 2 hodiny.

Krok 6 

Při vytahování duhové zmrzliny z formičky si můžeme pomoci tím, že ji vložíme pod teplou tekoucí vodu. Zmrzlina tak půjde snáze ven.

Zdroj: eatlocalgrown.com

Ingredience

  • 2 kiwi
  • 1 hrnek jahod
  • 1 hrnek nakrájeného manga
  • 1 hrnek borůvek
  • 1 hrnek nakrájeného melounu
  • 1 hrnek nakrájeného ananasu
  • formičky na zmrzlinu nebo čisté kelímky od jogurtu a dřevěné tyčky na nanuk
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Úžasný fitness koláček

Vepřová panenka v ořechové krustě s pečenou zeleninou

Škubánky bez lepku a cukru

Sypaný vrstvený dort

Velikonoční zajíček

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Rychlé banánové bábovičky s mandlemi a datlovým sirupem

Valentýnský dezert – palačinkový „Red velvet“ dort s náplní z krémového sýru

Losos pečený na rajčatech s úžasným čočkovým pyré

Skořicové lívance

Nepeceny jablkovy dortik

Kuře na rajčatech, olivách a bylinkách