Pečené květákové tyčinky se sýrem a česnekem
Rychlý oběd či originální občerstvení pro hosty. Tyto květákové tyčinky budou vaší oblíbenou pochoutkou. Jsou velmi jemné, plné sýra, česneku a nádherně provoní kuchyň bylinkami. A navíc jsou i bezlepkové.
- Čas přípravy: 30 minut
- Porce: 4 – 6 lidí

Ingredience
- 1 květák, omytý a nasekaný na malé kousky (směs by měla hrubostí připomínat rýži)
- 1/2 + 3/4 hrnku strouhaného sýra (např. Eidamu)
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
- 1 velké vejce
- 1/2 lžíce nadrceného česneku
- 1/2 lžíce bazalky
- 1/2 lžíce petržele
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
Ve velké misce smíchejte květák, 1/2 hrnku eidamu, parmázan, vejce, česnek, bazalku, petržel, sůl a pepř.
Směs přendejte na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujte z ní přibližný obdélník o tlouťce 5 mm.
Pečte přibližně 10 až 12 minut, poté vyndejte, posypte 3/4 hrnku eidamu a vraťte do trouby na pár minut, dokud se sýr nerozteče.
Nechte 10 minut chladnout a poté nakrájejte na tyčinky. Posypejte čerstvými bylinkami, jestli chcete a můžete servírovat.
Mohlo by vás zajímat:
bazalka česnek parmazán pečení Recepty s květákem slané recepty snadné recepty
Zdroj: realhousemoms.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře