Čerti z kynutého těsta

Karolína

Autor

čerti z kynutého těsta
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Za pár dnů přijde Mikuláš s andílkem a čertem. Čerti z kynutého těsta jsou perfektním sladkým překvapením na Mikuláše, které potěší děti i dospělé svou nadýchanou strukturou, jemně sladkou chutí a hravým designem, evokujícím tradiční mikulášskou nadílku plnou čertů, andělů a samozřejmě Mikuláše samotného.

Ingredience

  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 malou lžičku soli
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • 200 ml mléka
  • 1 kostička kvasnic
  • rozinky na oči

Postup

1

Zaděláme těsto, vypracujeme ho do hladka a necháme kynout v míse pod utěrkou na teplém místě.

2

Po vykynutí těsta nakrájíme malé bochánky, vyválíme dlouhého „hádka“ na tělo a krátkého „hádka“ na ruce. Překládáním, stáčením a vytvarováním malých čertovských růžků vytvoříme čertíka.

3

Pečeme do zlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kukuřičné těstoviny s rajčaty, grilovaným pórkem a tofu

Tečkovaný cheesecake

Čiroková kaše s kapkou agáve a jahodami

Vynikající krtkův dort na plech

Lehké kuřecí kari

Jednoduché sýrovo-dýňové karbanátky

Netradiční vláčný čokoládový dort z červené řepy

Video: Zdravé a osvěžující lískooříškové sendviče z rebarborovo-jahodové zmrzliny

Zdravé a lahodné lívanečky jen ze 2 základních ingrediencí

Pohanková kaše s čokoládou

Salát z naklíčené sóji

Klasický domácí dýňový koláč s voňavým kořením