Čerti z kynutého těsta

Karolína

Autor

čerti z kynutého těsta
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Za pár dnů přijde Mikuláš s andílkem a čertem. Čerti z kynutého těsta jsou perfektním sladkým překvapením na Mikuláše, které potěší děti i dospělé svou nadýchanou strukturou, jemně sladkou chutí a hravým designem, evokujícím tradiční mikulášskou nadílku plnou čertů, andělů a samozřejmě Mikuláše samotného.

Ingredience

  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 malou lžičku soli
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • 200 ml mléka
  • 1 kostička kvasnic
  • rozinky na oči

Postup

1

Zaděláme těsto, vypracujeme ho do hladka a necháme kynout v míse pod utěrkou na teplém místě.

2

Po vykynutí těsta nakrájíme malé bochánky, vyválíme dlouhého „hádka“ na tělo a krátkého „hádka“ na ruce. Překládáním, stáčením a vytvarováním malých čertovských růžků vytvoříme čertíka.

3

Pečeme do zlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Gunkan sushi

Segedínský guláš

Křehký borůvkový koláč, který chutná jako cheesecake

Náhrada pečiva: Fitness recept na tvarohové pečivo bez mouky

Ananasová limonáda s malinami a mátou

Extra vlhké cuketové brownies

Jahodový pohár

Jednoduché křehké máslové sušenky s vanilkou + videorecept

Jemné čokoládové pralinky rozplývající se na jazyku (+ Videorecept)

Třívrstvé kakaové řezy s jogurtem, karamelem a čokoládovou polevou

Valentýnský dezert – palačinkový „Red velvet“ dort s náplní z krémového sýru

Video: Super rychlý flank steak na asijský způsob